Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Mit kell tudni az utánfutó biztosításról?

Minden autótulajdonos tudja, hogy nem közlekedhet közúti forgalomban érvényes kötelező biztosítás nélkül, és az is természetes, hogy KGFB-t motorra is kell kötnünk. Egyes járművek azonban fejtörést okozhatnak, ezért ebben szeretnénk most segítséget nyújtani. Szükséges utánfutó biztosítást kötni? Létezik lakókocsi biztosítás is? Mutatjuk, mit érdemes tudni ezekről!

Biztosítsa utánfutóját is!

Felmerülhet a kérdés, hogy utánfutóra feltétlenül szükséges-e kötelező biztosítást kötni? Erre a kérdésre a válasz: igen! Az utánfutóra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a gépjárművekre, ennek megfelelően rendelkeznie kell rendszámmal, érvényes forgalmi engedéllyel, törzskönyvvel, üzembentartóként gondoskodnunk kell az időszakos műszaki vizsgáztatásról és a kötelező biztosítás megkötéséről, illetve a biztosítási díj rendszeres fizetéséről.

Utánfutó biztosítás: így köthetünk egyszerűen

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Utánfutóra hasonlóképpen köthetünk kötelező biztosítást, mint gépjárművek esetén: a Biztosítás.hu kalkulátorának segítségével néhány adat megadását követően eljuthatunk a biztosító partnerek ajánlatáig, majd akár online is köthetünk szerződést. A járműkategória kiválasztásánál az utánfutó típusának megfelelően a pótkocsi vagy a félpótkocsi opciót kell kiválasztani.

Miben különbözik ettől a lakókocsi biztosítás?

Hasonlóan az utánfutó biztosításhoz, lakókocsira is köthetünk KGFB-t online a Biztosítás.hu-n. Fontos különbséget tenni a lakóautó és a lakókocsi között, ugyanis ezek a kötelező biztosítás tekintetében is eltérőek. A lakóautó egy önálló jármű, melynek hátsó részében egy kis lakás van kialakítva: kötelező biztosítás esetén itt a személygépjármű kategóriát kell választanunk. A lakókocsihoz azonban szükség van egy vontató járműre is – amelyre természetesen külön KGFB-vel kell rendelkeznünk –, ezért ha lakókocsi biztosítást szeretnénk kötni, a pótkocsi lehetőséget kell kiválasztanunk. A közúti forgalomban való közlekedéshez mind a lakóautóra, mind a lakókocsira mindenképp szükséges kötelező biztosítást kötnünk.

Miért fontos ezeknél a járműveknél is a kötelező biztosítás?

Egy közúti ellenőrzésnél könnyen kiderülhet, hogy utánfutónkat vagy lakókocsinkat nem biztosítottuk, ilyen helyzetben pedig büntetéssel kell számolnunk, és a biztosítatlan időszakra fedezetlenségi díjat is fizetnünk kell. Emellett műszaki vizsgáztatás során is elkérhetik a KGFB meglétéről szóló igazolást, és ha ezt nem tudjuk felmutatni, szintén kellemetlen pillanatokat okozhatunk magunknak. A kötelező biztosítási díjak mindkét járműkategória esetében jóval alacsonyabbak, mint az autóknál, és előfordulhat, hogy kedvezményt is kapunk, amennyiben együtt kötünk a vontató és vontatott járművekre. Nem érdemes tehát az utánfutó vagy a lakókocsi biztosítás költségein spórolni, hiszen ez sokkal súlyosabb anyagi következményekkel járhat, mint maga a biztosítási díj.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.