Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

A legfontosabb tudnivalók a teherautó biztosításról

A tehergépjárműveket – hasonlóképpen a személyautókhoz – kötelező biztosítanunk, ám a kalkulációs folyamat ilyen esetben néhány lépésben eltér. Felmerülhet a kérdés, hogy pontosan hogyan köthető teherautó biztosítás és mely járműveket kell így biztosítanunk. Mi a teendő akkor, ha céges teherautóra kötnénk KGFB-t? Cikkünkből választ kaphat kérdéseire!

Hogyan köthetünk teherautó biztosítást?

Ha a Biztosítás.hu-n szeretnénk teherautó biztosítást kötni, hasonlóképpen tehetjük, mintha személygépjárműre kötnénk: a KGFB kalkulátorban a gépjárműkategória mezőnél – a jármű tömegének megfelelően – válasszuk ki a „Tehergépkocsi 3,5t össztömegig” vagy a „Tehergépkocsi 3,5t össztömeg felett” opciót. Kalkuláció előtt készítsük elő a jármű forgalmi engedélyét, ugyanis olyan adatokat is meg kell adnunk, amelyek ebben szerepelnek. Az adatok kitöltése után eljutunk az ajánlati oldalra, ahol több biztosító ajánlatát tekinthetjük meg és hasonlíthatjuk össze, választhatunk kiegészítő fedezeteket vagy CASCO biztosítást is, és szerződésünket online megköthetjük.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Mely tehergépjárművekre kell kötelezőt kötnünk?

A 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó kisteherautók kötelező biztosításáról ugyanúgy gondoskodnunk kell, mint a 3,5 tonna össztömeg feletti járművekéről. Emellett a nyerges vontatókra és minden pótkocsira külön biztosítást kell kötnünk, ugyanis ezek is külön rendszámmal rendelkeznek. Ne feledjük: egy rendőri igazoltatásnál vagy károkozás esetén könnyen kiderülhet, ha nem rendelkezünk érvényes KGFB-vel, ezért nem érdemes kockáztatni, kössünk minden járműre megfelelő biztosítást.

Mennyibe kerül a teherautó biztosítás?

A személygépjárműnél drágább éves díjra számíthatunk teherautó kötelező biztosítása esetén, de még ez is elenyésző ahhoz az összeghez képest, amit károkozás esetén a károsult sofőrnek saját zsebből kell kifizetnünk. A biztosítás díja valamivel kedvezőbb, ha éves díjfizetési ütemet választunk, egyes biztosítók pedig kedvezményt adhatnak, ha átutalással fizetünk vagy igénybe vesszük e-kommunikációs szolgáltatásaikat. Bizonyos esetekben akkor is kedvezőbb feltételekkel köthetünk, ha CASCO-t is választunk kötelezőnk mellé – ez az úgynevezett együttkötési kedvezmény.

Ha nem magánszemélyként kötnénk…

Teherautót gyakran munkavégzés céljából, cégként vásárolunk – ilyenkor kissé eltérő a teherautó biztosítás kalkulációs folyamata. Annak megfelelően, hogy külföldön vagy belföldön történik majd a járművel a munkavégzés, a felhasználás jellegénél nem a normál, hanem a belföldi vagy a nemzetközi fuvarozás opciót kell választanunk. A nemzetközi fuvarozásra vonatkozóan még egy kérdést meg kell válaszolnunk a kalkuláció során: „A jármű Magyarország határain kívül is közlekedik vagy szerződő végez nemzetközi közúti árufuvarozást?” Ezt követően a szerződő személyére vonatkozó kérdésnél válasszuk a „Nem természetes személy” lehetőséget, így a vállalatra vonatkozó kérdéseket (pl. székhely, adószám) is meg kell majd válaszolnunk a kalkuláció folyamán. Egy későbbi lépésben a vállalat fő tevékenységét is meg kell adnunk, majd bejelölni, hogy milyen kedvezményekre vagyunk jogosultak az egyes biztosítótársaságoknál. A teherautó kötelező biztosításának megkötését nem természetes személyként is intézhetjük egyszerűen, online a Biztosítás.hu-n.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.