CASCO BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR
CASCO kalkuláció új és használt autóra

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Előírt védelmi berendezések

A legtöbb CASCO szerződés feltételei rögzítik, hogy a biztosító milyen lopás elleni védelmi berendezéseket ajánl és egyúttal követel meg.

Casco biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze és válassza ki nálunk CASCO biztosítását!

Díjszámítás »

Kisebb értékű autók esetében elfogadhatják a gyári, beépített indításgátlót, amelyet mechanikai (pl. váltózár) és/vagy elektronikai (pl. riasztó) védelmi eszközzel javasolnak kiegészíteni. Nagyobb értékű, vagy a tolvajok által jobban kedvelt autótípusok esetében további előírások léphetnek életbe, például második indításgátló, ugrókódos riasztó, de igazán értékes autóknál már az aktív gps-es nyomkövető is általános követelmény. Szintén előírhatja a biztosító a gépjármű üvegeinek gravírozását, vagy jeladó beépítését. Fontos tudni, hogy ezeket a berendezéseket nem csak beépíteni, hanem üzemben tartani, használni is kell, mert ennek elmulasztása a kártérítés megtagadását eredményezheti.

A beépítendő berendezések megválasztásánál fontos szempont, hogy az adott készülék rendelkezik-e MABISZ-minősítéssel (ha igen, azt minden biztosító az adott kategóriában el fogja fogadni). Nem elég azonban a megvásárláskor figyelni erre, a beépítésnek is szakszerűnek és dokumentáltnak kell lennie, tehát kellő önbizalom és szaktudás birtokában se kezdjünk
otthon barkácsolni. A beépített berendezés MABISZ-minősítésről szóló dokumentumát a beszerelés igazolásával együtt jól örizzük meg, de akár a biztosító részére is elküldhetjük.

Mindezek talán a biztosítók felesleges "kekeckedésének" tűnhetnek, de ha belegondolunk, akkor a tapasztalatok és a statisztikák szerint nekünk is alapvető érdekünk, hogy lehetőleg megakadályozzuk autónk ellopását - a kellemetlenségeken kívül már csak az önrész figyelembevételével is.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.