Nem várt probléma az autóval, lakással?

Így vehetsz fel percek alatt kölcsönt Hirtelen ütött be a baj, de a biztosító nem fizet? Megnéztük, hogyan tudsz a leggyorsabban pénzhez jutni, ha átmeneti segítségre van szükséged!

2019.10.29

Bármikor megeshet, hogy egy jelentősebb, ám nem várt kiadást kell rendeznünk egyik napról a másikra. Bármi történhet az otthonunkkal, az autóval, műszaki cikkekkel és sajnos az egészségünkkel is, ami gyors anyagi közbeavatkozást igényel.

Rövid távú segítség lehet egy személyi kölcsön

Ha az ilyen esetekre nincs egy vésztartalékunk vagy megfelelő biztosításunk, és nem jelent túl nagy anyagi kockázatot sem, átmenetileg enyhítheti az anyagi problémákat egy kisebb összegű kölcsön.

Persze fontos a gyorsaság, hiszen olyan problémákra keresünk most megoldást, amelyeket akár napon belül kell orvosolnunk, azaz a legjobb esetben is 24 órán belül a számlánkon kell lennie a hitelösszegnek.

A Bank360 összesítése szerint ilyen vészhelyzetben a szabad felhasználású személyi kölcsönök lehetnek a legcélravezetőbbek, az alábbiak miatt:

  • szabad felhasználású, tehát bármire fordíthatjuk,

  • akár 10 millió forintos hitelösszeg is igényelhető,

  • fedezetlen kölcsön,

  • nincs szükség önerőre,

  • gyors és egyszerű az igénylés.

Ez utóbbi valóban nagy előnye a személyi kölcsönnek más hitelekkel szemben. Azonban nagyon fontos, - véli a Bank360 - hogy a megfelelő helyen igényeljük a hitelt, ha tényleg a gyorsaságon múlnak a dolgok. A hagyományos, fiókban vagy telefonon keresztül intézett hitelügyintézés átfutási ideje ugyanis folyósítással együtt 2-3 nap is lehet, ezért felmerül a kérdés: hova fordulhatunk, ha nincs ennyi időnk?

Online hitel akár percek alatt

Ekkor jönnek képbe az innovatívabb igénylési formák. Ma már ugyanis több bank kínál online hiteligénylési lehetőségeket, azaz egy laptop vagy okostelefon segítségével bárhonnan és nagyjából bármikor felvehetünk kölcsönt a bankfiók meglátogatása nélkül.

Ráadásul az online hitelbírálat során ezek a pénzintézetek algoritmusok segítségével győződnek meg a hitelképességünkről, így a szükséges adatok megadásával akár egy órán belül is megszülethet az igénylésünk eredménye. Jellemzően akkor van a legegyszerűbb dolgunk, ha számlát is vezetünk annál a banknál, amelynél a hitelt is igényeljük, és erre a számlára érkezik a jövedelmünk. Így nincs szükség munkáltatói igazolásra vagy más, jövedelem igazolására szolgáló papír bemutatására, hiszen minden adat adott a jövedelemvizsgálathoz.

Jelenleg négy pénzintézet kínál ilyen kölcsönt meglévő és új ügyfeleknek is: az OTP Bank, a K&H Bank, CIB Bank és a Cofidis, és mind a négy esetben videóazonosítással és elektronikus aláírással hitelesíthetjük a hitelfelvételt papíralapú ügyintézés helyett. A Bank360 felhasználói tapasztalatai szerint mindegyik folyamaton túleshetünk kevesebb, mint 2 óra alatt (akár folyósítással együtt!). Arra érdemes odafigyelnünk, hogy az igénylést banki munkanapon végezzük, hiszen hétvégén nem feltétlenül érhetők el a szükséges háttérrendszerek például karbantartás miatt.

Az online hiteligénylés tehát egy nagyon könnyű és gyors módja annak, hogy villámgyorsan pénzhez jussunk. Ráadásul most a személyi kölcsönök kedvező és kiszámítható kamatozással igényelhetők, így néhány millió forintos összegig megéri ezeket választani (ha viszont nem sietős a hitelfelvétel és családot is tervezünk, a babaváró támogatás lehet a megfelelő választás). Mindössze arra érdemes még figyelnünk, hogy nem minden banknál érhető el magasabb összeg online, így például lehetséges, hogy az online hitelfelvétel felső határa 3 millió forint. Ha ennél többre van szükségünk, érdemes másik pénzintézetet keresni. Ahhoz pedig, hogy megtaláljuk a legjobb online hitelt, használhatjuk a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorát, ahol akár a kizárólag teljesen online igényelhető hitelek között is böngészhetünk!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.