Spórolnál a kötelezőn? Így foghatsz rajta pár forintot

Használd ki a hitelkártyák pénzvisszatérítési akcióját!

2019.10.30

Akár akarja, akár nem, akinek autója van, biztosan ki kell fizetnie évente a kötelező biztosítást a kocsi után. Szerencsére egyre többen tudatosak és KGFB kalkulátort használnak a legjobb ajánlat felkutatásához átszerződési időszakban azzal a céllal, hogy faragjanak kicsit az árakon.

A Bank360 villámtippjével azonban még tovább csökkenthetjük a KGFB díját. Ehhez mindösszesen egy eszközre lesz szükségünk, egy jól megválasztott hitelkártyára, amellyel kifizetjük a díjat!

Hogyan spórolhatunk pénzt a hitelkártyával? A Bank360 Hitelkártya kalkulátorából egyértelműen kiderül, rengeteg olyan plasztikot választhatunk, amelyek pénzvisszatérítést nyújtanak, ha használjuk azokat.

Kártyánként eltérő, hogy mennyit spórolhatunk, de a legtöbb esetben azért minden tranzakció után kaphatunk 1 százalék visszatérítést. Itt azért nem áll meg a hitelkártyák előnye, hiszen bizonyos bankok hitelkártyáinál további kategóriákban (például tankolásra, utazás, divat, szépségápolás, kultúra) nagyobb összegű visszatérítést, például 3 százalékot is kaphatunk.

Ez tehát azt jelenti, hogy akár a kötelező biztosítás fizetésekor is járhat nekünk vissza legalább egy százalék a díjból.

Mire jó még a hitelkártya és hogyan érdemes használni?

Persze nem csak az az előnye egy hitelkártyának, hogy némi pénzvisszatérítést is kapunk. A kártyával a bank egy rendszeresen újratölthető és ismét felhasználható hitelkeretet ad nekünk hónapról hónapra, amelyet szükség szerint használhatunk fel. A legjobb pedig, hogy egészen addig, amíg időben visszafizetjük a teljes összeget, ezt a hitelt kamatmentesen használhatjuk fel.

Azaz a hitelkártya segítség lehet, ha átmenetileg kell kisebb, egymillió forint alatti pénzügyi kihívásokat megoldani, például gyorsan pótolni kell egy elromlott hűtőt vagy meg kell javíttatni a sütőt, autót. A kamatmentes visszafizetésre jellemzően 45 napunk van, ennyi idő alatt kell visszafizetnünk a felhasznált kölcsönt.

Amire érdemes figyelnünk, hogy mindig fizessük vissza időben a felhasznált összeget, hiszen enélkül a bank kamatot számol fel rá, amely igen borsos, évi 38-40 százalék jellemzően.

Persze más díjakkal is jó, ha tisztában vagyunk: ha többet költünk, mint a hitelkeret, túlhívás miatt kell fizetnünk. Sok kártyánál számlavezetési díj is van, és természetesen az éves kártyadíjat is meg kell a legtöbb esetben fizetni.

A legjobb hitelkártyák felkutatásához és ahhoz, hogy megtaláljuk, melyik kártyával spórolhatnánk a legtöbbet, érdemes a Bank360 hitelkártya-kalkulátorát használni, ahol vásárlási szokásainkra szabhatjuk a keresést, és könnyedén meggyőződhetünk arról is, hogy mekkora díjakra számíthatunk egy-egy plasztiknál!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.