10 színpompás úti cél Európában

Bárhová is utazunk, bizonyára felejthetetlen élményekkel fogunk hazatérni, de ha megfűszereznénk a kirándulást, válasszunk egy olyan úti célt, ahol színesebbnél színesebb házak díszítik a várost. Szerencsére Európában számtalan ilyen várost találhatunk, így nem kell messzire mennünk a színpompás élményért. Hoztunk 10 tippet a következő utazáshoz – elő a kamerával és induljon a kaland!

2022.04.12

Júzcar, Spanyolország

Ha szeretnénk egy kicsit nosztalgiázni, és visszarepülni a gyerekkorunkba, látogassuk meg a Smurfs Village-nek – magyarul Hupikék Törpikék falunak – keresztelt andalúziai helységet. A faluban minden lakóház, de még a templom is a törpök élénkkék színében pompázik – az egységes falfestés egy fesztivál apropójából valósult meg, amelynek témája nem volt más, mint egy Hupikék Törpikékről szóló film népszerűsítése. Később a helyiek megszavazták, hogy az eredeti tervvel ellentétben mégsem szeretnék visszafesteni a házakat korábbi, fehér színükre, szívesen megtartanák a hupikék árnyalatot.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Brugge, Belgium

Középkori építészet, színes épületek, mesebeli hidacskák vagy gasztronómiai kaland… bármelyikre is pályázunk, Brugge-ben biztosan megtaláljuk számításainkat. Miközben a főtér ikonikus látképében gyönyörködünk, megkóstolhatjuk az igazi belga sült krumplit, majd lesétálhatunk a folyópartra vagy akár hajóval is felfedezhetjük a várost. A csokoládébolt-látogatást se hagyjuk ki egy méltán híres belga édességért, és ha igazán halmoznánk az élvezeteket, kössük össze egy brüsszeli látogatással a kiruccanást!

Burano, Olaszország

Nem maradhat le a színes házakról vezetett bakancslistánkról Burano, hiszen ez az egyik legszínesebb és ezáltal leghangulatosabb európai látnivaló. A sziget férfi lakói jellemzően halászattal foglalkoztak, és a legenda szerint ezzel hozható összefüggésbe a házak élénk, változatos színű festése: ez segítette a halászokat, hogy sötétben és ködben is könnyedén hazataláljanak a csatornákon hajózva. Mindenesetre bármely okból festették is a szivárvány különböző színeire a buranói házakat, mára ez vált a velencei kirándulás egyik legkedveltebb programjává.

Amszterdam, Hollandia

Amszterdamról a legtöbbeknek a csatornákkal átszőtt, vízre épült város jut eszébe, ahol mindenki biciklivel közlekedik. Nos, aki erre asszociál, egyáltalán nem jár messze a valóságtól, sőt: a város 165 csatornáját ezernél is több híd szeli át, a kerékpárok száma pedig meghaladja a holland főváros lakosainak számát. Ami pedig a színeket illeti, nemcsak az épületekre kell itt gondolnunk, hanem a lenyűgöző tulipánmezőkre is – mindenképp tavasszal utazzunk, ha nem szeretnénk lemaradni a virágzásról.

Longyearbyen, Norvégia

Aki szereti feszegetni a saját határait, annak tökéletes úti cél lehet a világ legészakibb települése, a Norvégiához tartozó Longyearbyen. Április közepétől augusztus közepéig a nap 24 órájában világos van Longyearbyenben, ezért a legtöbb turista ebben az időszakban látogat el ide. Egy biztos: aki bevállalja ezt a kiruccanást, gyönyörű tájakkal és színes házikókkal fog találkozni, és örökké emlékezni fog erre a kalandra.

Procida, Olaszország

A legtöbben valószínűleg nem sorolnák az olaszországi látnivalók közé Procidát, ugyanis sokak számára még ismeretlen ez a festői táj. Ha még nem találtuk meg a következő utazásunk célpontját, bátran válasszuk Procidát – biztosan nem fogunk csalódni sem a város élénk színű épületeiben, sem a sziget strandjaiban. Nápolyból nagyjából 40 perc alatt hajóval juthatunk el a 2022-ben Olaszország kulturális fővárosának választott szigetre.

Zalipie, Lengyelország

Egyedülálló élményben lehet részünk, ha Dél-Lengyelország településére látogatunk: az eddigiekkel ellentétben itt nem a házfalak színe az érdekesség, hanem a falakra kézzel festett népi mintázatok. Minden egyes fa házikón gyönyörű, színes virágmintákat találhatunk, amelyeket a helyiek maguk festenek saját házaikra. Ezek nemcsak, hogy fantasztikus látványt nyújtanak, de a készítők tehetségéről is árulkodnak.

Menton, Franciaország

Ki ne szeretne egyszer elutazni a francia Riviérára, és megmártózni a tengerben a szebbnél szebb strandokon?! Annál is inkább, mert itt található Menton is, ami egy üde színfoltja lehet a kirándulásnak. A színes város már önmagában is lenyűgöző látvány, de a fölé magasodó Alpok hegyvonulata igazán egyedivé varázsolja az összképet.

Koppenhága, Dánia

Megérdemelten kerül fel a listára Koppenhága Nyhavn nevű csatornája a vízparton sorakozó épületekkel. Koppenhágai látogatásunk alkalmával tegyünk itt egy sétát, de akár be is ülhetünk az egyik hangulatos étterembe vagy kávézóba, hogy hosszabban élvezhessük a kilátást. A kikötő érdekessége, hogy több művésznek adott otthont, köztük Hans Christian Andersen meseíró is itt élt – néhány évig a 20-as, majd a 67-es szám alatt.

Bristol, Anglia

Habár Bristol nem kifejezetten a színes házairól ismert, a kikötője még a borongós, esős napokon is mosolyt fog csalni az arcunkra. Nem csak távolról érdemes megcsodálni a kikötőben sorakozó színes házak látványát: ha teszünk egy sétát a városban, lépten-nyomon különböző színekre festett bejárati ajtókba fogunk botlani. Ráadásul, ha augusztusban utazunk, részt vehetünk Cliftonban az éves Balloon Fiestán, amikor több mint 100 hőlégballon emelkedik a magasba, és változatos programok szórakoztatják az odalátogatókat.

Városnézés is csak utasbiztosítással!

Egy külföldi várost turistaként felfedezni igazán izgalmas élmény, ugyanakkor a rengeteg új impulzus miatt ilyenkor gyakran figyelmetlenebbek, óvatlanabbak vagyunk. Nem szívesen gondolunk erre, de egy bokaficam, gyomorrontás, esetleg zsebtolvajlás sajnos külföldi városnézés alatt is megtörténhet velünk. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő utasbiztosítással rendelkezzünk, amit a Biztosítás.hu-n akár az indulás napján is megköthetünk, így nem kell aggódnunk, ha az utolsó pillanatban jut eszünkbe a védelemről gondoskodni. Jól jön a segítség, amikor otthonunktól távol kellemetlen helyzetbe kerülünk, és a biztosító asszisztenciavonalát a nap 24 órájában, saját anyanyelvünkön elérhetjük.

Ne feledjük: külföldi utazás előtt minden esetben tájékozódjunk az úti célunk beutazási feltételeiről és járványügyi intézkedéseiről a Konzuli Szolgálat weboldalán.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 07. 06.