HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Kinek és miért érdemes?

Ez a megtakarítási forma gyakorlatilag bárkinek ajánlott és egyre többen rendelkeznek is vele manapság. Főleg amiatt is, mert a lakásvásárlás sok ember és család életében felmerül legalább egyszer. A lakásvásárlás tipikusan egy olyan kiadás, melyhez túlnyomó részt hitel felvétele szükséges, és emellett önerő gyűjtése is, így kézenfekvő ezt a számlát választani, hiszen havi pár ezer forintos befizetéssel is el lehet érni 10%-os hozamot.

Miért érdemes lakástakarékot nyitni?

Magas hozam – az évi akár 3%-os betéti kamat mellett 30%-os vissza nem térítendő állami támogatást (maximum 72 ezer forintot évente) kaphatunk rá, a legrövidebb, 4 éves futamidejű konstrukcióval akár 10%-os hozamot érhetünk el, és ez a megtakarítás kamatadó- és EHO-mentes.

Állami támogatás – ha figyelünk egy apróságra, hogy a lakástakarék szerződés kedvezményezettje egy közeli hozzátartozó legyen, akkor meg is többszörözhető az állami támogatás mértéke.

Rugalmas – a havi befizetendő összeg mértéke szabadon alakítható a rendelkezésre álló pénzünk függvényében. Persze erre figyelni kell, mert ha kevesebbet fizetünk, akkor veszthetünk támogatást, vagy plusz költségeket számolnak fel. A futamidő ezen felül meg is hosszabbítható.

Biztonságos – Megtakarításunkat az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védi.

Rendszeres megtakarítási forma – havi pár ezer forint befizetése is elegendő, nincs szükség nagy összegű kezdő tőkére.

Fix kamatozású hitel – Amennyiben lakáshitellel szeretnénk kombinálni, úgy lehetőségünk van fix kamatozású konstrukciót választani.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.