PSZÁF intézkedés - MÁV Általános Biztosító Egyesület

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2008. április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb állománya átruházásának előkészítésére.

2012.05.08

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2008. április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (
kgfb ) termékének terjesztését és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos
kgfb állománya átruházásának előkészítésére.

A Felügyelet határozata alapján az egyesület a felfüggesztés ideje alatt továbbra is jogosult és köteles meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állományának kezelésére , így fennálló szerződésein alapuló biztosítási tevékenység végzésére. Ugyanakkor 2008. április 7-ét követően tett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésre vonatkozó ajánlatot nem fogadhat el. A Felügyelet egyúttal kezdeményeztea biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának felmentését.

A
kgfb tevékenység felfüggesztését és a kgfb állomány átruházásának előkészítésére való kötelezést az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya indokolta, amely hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését. A tartalékhiány megszüntetésére előzőleg az egyesület nem tudott a Felügyelet által elfogadható pénzügyi tervet bemutatni.

A felfüggesztés időtartama alatt az egyesületnek teljesítenie kell meglévő szerződéseiből adódó kötelezettségeit, így köteles folyamatosan rendezni az egyesületi tagok által okozott kgfb-s károkat. Az egyesület egyéb módozatait értékesítheti, illetve a kgfb termékét nem érintő biztosítási tevékenységét változatlanul folytathatja.
** A jelenlegi egyesületi tagoknak (ügyfeleknek) a szerződéseikben megszabott módon változatlanul kell fizetniük díjaikat.**

Forrás: pszaf.hu (2008-04-04)

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 05.