Személyi kölcsön
Személyi kölcsön
Hasonlítsa össze számos bank
kölcsönét és válasszon

Kényelmes, egyszerű és gyors hiteligénylés

Ajánlatok
Bankok az oldalon
AXA Bank
Budapest Bank
CIB Bank
Erste Bank
FHB Bank
Gránit Bank
K&H Bank
MKB Bank
OTP Bank
Unicredit Bank
Cetelem Bank
Citi Bank
Cofidis Bank
Fundamenta
Ing Bank
Provident
Hitelfelvétel folyamata

A személyi kölcsönök igénylésének folyamatát az alábbiakban mutatjuk be:

Személyi kölcsön

Személyi kölcsönöket összehasonlító kalkulátor

Kalkulátor

1. Saját lehetőségek felmérése

Érdemes a hitel felvétele előtt leülni és végiggondolni a saját lehetőségeinket. Tisztán kell látnunk, mennyi is a rendelkezésre álló szabad jövedelmünk, és el kell tudnunk dönteni, hogy ha a havi jövedelmünkből, levonunk minden, előre látható költséget, akkor vajon marad-e annyi pénzünk, hogy abból egy további hitel részleteit folyamatosan törleszteni tudjuk.

Amennyiben házastárs/élettárs bevonásával együtt szeretne kölcsönt igénybe venni, úgy a bank az Önök együttes szabad jövedelmét fogja vizsgálni a hitel havi törlesztőrészletének megállapításához.

2. Az Ön számára megfelelő hitel kiválasztása és igénylése kalkulátorunk segítségével

Mindegyik bank más és más konstrukciókat kínál, mindegyik rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal. Kalkulátorunk segítségével Ön össze tudja hasonlítani és ki tudja választani az Ön számára legmegfelelőbb bankot és terméket.

3. Részletes egyeztetés a bankkal

A konstrukció kiválasztását követően tekintse át a szükséges dokumentumok listáját, és kezdje el a hiányzó tételek beszerzését. Ha minden megvan, vigye el a bankba és egyeztesse az ügyintézővel. Előfordulhat, hogy a beadott dokumentumokat látva még további papírokat vagy egyebet (pl. kezest) kérnek a hitelhez.

4. Banki elbírálás

A szükséges dokumentumok beküldését követően a bank megkezdi azok átvizsgálását, és elkezdődik a hitelbírálat.

5. Hitelszerződés véglegesítése, aláírása

Kedvező elbírálás és Ön által is elfogadható feltételek esetén a bank elkészíti a hitelszerződést, melyet minden kötelezettnek (adós, adóstárs, kezes, esetleg dologi adós) a bank ügyintézője előtt alá kell írnia. Egy – a bank által is aláírt – példányt a hiteladósnak át kell adni.

6. Folyósítás

Amennyiben minden dokumentum a bank rendelkezésére áll, és a kölcsönszerződést szabályosan aláírták, a bank folyósítja a hitelt. Ez legtöbbször az adós bankszámlájára történő utalással teljesül.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: