HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Mire figyeljünk?

Míg egyes hitelekhez kapcsolódó lehetőségeket és tájékoztatásokat magunknak kell megkeresnünk és feltárnunk egy kölcsön keresése közben - melyeket a független banki összehasonlító portálokon jó eséllyel azért megtalálunk – addig a bankok maguk kínálják (hirdetik) az olyan kedvezményeiket, a kölcsön konstrukciók mellé ajánlott akcióikat, melynek pénzügyi haszna nem egyértelmű az ügyfelek számára.

Vegyünk sorra néhány ilyen példát!

Lakáshitelek kamatkedvezményei

Előfordul, hogy a bankok egy bizonyos időtartamra kedvezményeket hirdetnek az egyes jelzálog termékeikhez kapcsolódóan. Az akció feltételeként olyan dolgokat kérnek ügyfeleiktől, melyekkel elérhetik a hirdetett kedvezményszintet. Feltételként szabhatják meg például a munkabér odautalását, vagy néhány csoportos átutalási megbízás megtételét, aktív bankkártya-, bankszámla-használatot, megtakarítások elhelyezését az adott banknál, biztosítás kötését. A bank így a hűséget jutalmazza az akciós kamattal.

A hiteligénylés kezdeti díjainak csökkentése

A bankok tisztában vannak azzal, hogy mire eljutunk a hitel felvételének tényleges időpontjáig, addigra számolnunk kell azzal, hogy bizony kiürül a zsebünk, és így előszeretettel választjuk azon pénzintézeteket, melyek ilyen kedvezményekkel kínálnak meg minket. Ez számunkra nyilván segítség, hiszen szívesebben veszünk az új ingatlanunkba ülőgarnitúrát, minthogy a hitelfelvételre költsünk. Ebben az esetben is érdemes azonban megnézni az adott konstrukcióhoz meghirdetett THM-et, ez a mutató ugyanis tartalmazza az egyéb költségeket is, elkerülendő, hogy bújtatott költség formájában az igényléskor adott kedvezményeket is kifizessük a későbbiek folyamán.

Ajándékok, kuponok

Számos bank próbálkozik meglevő ügyfeleit megtartani és újakat szerezni a legkülönbözőbb ajándékokkal, kuponokkal, vásárlási utalványokkal. Ezek nagyon vonzóak lehetnek számunkra, de ne hagyjuk magunkat eltéríteni az eredeti célunktól, ami nem más, mint a lehető legkedvezőbb feltételekkel igényelni a lakáshitelt. Ilyenkor is érdemes független szakember - portál - segítségét kérni és így megfejteni a pénzintézetek üzeneteit, termékeit.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.