Lakásbiztosítás kalkulátor
Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Védelmi előírások

A lakásbiztosítás i szerződések, biztosítási feltételek egyik legfontosabb pontja a védelmi előírások meghatározása. A biztosítók különböző kategóriákba sorolják a lakások védelmét, és ehhez igazítják a lopás-rabláskockázati limiteket.

A védelmi előírások kétféle védelmet szoktak említeni, és a kétféle védelmen belül is többféle kategóriát. Így - biztosítási terminológiával élve - létezik mechanikus és elektronikus védelem.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Válassza kinálatunkból
a legjobb lakásbiztosítást

Tovább

A biztosítók általában elvárnak egy minimális mechanikai védelmet ahhoz, hogy az általuk vállalt limitek általunk is elfogadhatók - azaz legalább egy-két milliós biztosítási összegig terjedők - legyenek. Noha a minimális mechanikai védelem követelményei is eltérnek társaságonként, az alapvető vonások a következők:

  • Falazat, födém, padozat szilárdsága a minimum 6 cm vastag hagyományos, kisméretű, tömör téglafal védelmi képességével azonos értékű, vagy azt meghaladja,
  • az ajtószerkezetek reteszhúzás ellen védettek,
  • a bejárati ajtók zárását legalább 1 db. biztonsági zár végezze (Biztonsági zárszerkezetnek minősül a 10 000 variációs lehetőséget meghaladó
  • minimum 5 csapos hengerzárbetétes zárszerkezet,
  • minimum 6 rotoros mágneszárbetétes zárszerkezet,
  • MABISZ által minősített lamellás zár, valamint
  • minden egyedileg minősített zár.)

A fent felsoroltakon kívül a minimális mechanikai védelemhez különböző biztosítóknál, különböző egyéb pontoknak is teljesülniük kell. A feltételekből mindez pontosan kiderül.

A lakás vagyonvédelménél fontos tudni, hogy csak a káridőponti védelem számít!

Lakásbiztosítási modulunkat azoknak ajánljuk, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének olyan lakásbiztosítás t kötni, amely számukra a leginkább megfelelő és ára arányos a benne foglalt szolgáltatásokkal.

A kötési, tarifálási folyamatunkat mindezeknek megfelelően rengeteg hasznos információval, tanáccsal egészítettük ki, melyek a biztosításokban kevésbé jártas látogatóink számára is egyszerű eligazodást nyújtanak.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: