Banki hírek

Rendszeresen frissülő banki hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb bank szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Kevesen tudják, hogy a ma kínált autóhitelek jelentős része nem csak magára az autó vásárlására, de az ezzel járó költségek fedezésére is alkalmas. Ezekből szemezgettünk.A manapság igényelt és folyósított autóhitelek gyakorlatilag szabad felhasználású kölcsönök, amelyeket egyrészt 100 százalékban fordíthatunk a vételárra, de ha az autó vételáránál magasabb hitelösszeget vettünk fel, az autó forgalomba állításával kapcsolatos kiadásokat is fedezhetjük.

Tovább

Ha egy jelzáloghitellel rendelkező családban második vagy harmadik gyermek születik, joggal számíthatnak arra, hogy az érvényes szabályoknak megfelelően kölcsönük egy részét nem kell visszafizetni. Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú hitellel rendelkezik a család és hogy mikor vették fel, előfordulhat ugyanis, hogy a meglévő jelzáloghitelre nem vonatkozik az elengedés. Az erre vonatkozó feltételeket gyűjtötte össze a Bank360.hu.

Tovább

Javában tart a koronavírus-járvány második hulláma, aminek bizonyára jelentős hatása lesz a gazdaságra, a munkaerőpiacra és a családi költségvetésre is. Mivel sokan a mai napig nem rendelkeznek megtakarítással, érdemes megfontolni a pénzügyi szakértő által összegyűjtött lépéseket, amelyekkel apránként építhetjük az anyagi védelmünket.

Tovább

A nettó minimálbér összege 2020-ban – családi adókedvezmény nélkül – 107 065 forint, ennyit visz haza havonta egy napi nyolc órában dolgozó munkavállaló, aki minimálbért keres. Felmerül a kérdés, hogy ez az összeg mire elég, ha személyi kölcsönt szeretne valaki igényelni. A Bank360.hu pénzügyi szakportál elemzői ennek jártak utána.

Tovább

Az állam és a jegybank több programmal segíti a kis- és középvállalati szektor fellendítését a koronavírus-járvány után. Ezek közül a két legnépszerűbb a Növekedési Hitelprogram (NHP) és a Széchenyi Kártya Program új formái. A két kölcsön felhasználási területei nagyrészt megegyeznek, a feltételek azonban eltérőek, ezért érdemes több szempont alapján is összevetni a kedvezményes programokat. A Bank360.hu ezt most megtette: annak jártak utána a pénzügyi szakportál elemzői, hogy melyek a legfontosabb különbségek az NHP és a Széchenyi Kártya Program új elemei között.

Tovább

A járvány idején is változtak a hitelek kamatai. Az év végéig csak legfeljebb 5,75 százalék lehet a személyi kölcsönök THM értéke, de a későbbi kamatszintek is változhatnak az alapkamat csökkentésének köszönhetően.Vajon mennyi hitelt lehet felvenni a KSH adatai szerinti nettó átlagbér és minimálbér mellett? Feltételezve, hogy egyéb hitel, tartozás nem csökkenti a bért. Ennek megállapításában segít a JTM mutató.

Tovább

A pandémiás helyzet jelentősen átalakította a hitelpiacot is. Leginkább a fogyasztási hiteleknél érezhet változást az, aki most szeretne kölcsönt felvenni a Bank360.hu körképe szerint.A koronavírus-járvány rányomta bélyegét a hitelpiacra is: az áprilisi jegybanki statisztikák szerint jelentősen esett a folyósított hitelösszeg a személyi kölcsönök piacán és visszaesés látható a jelzáloghiteleknél is, igaz, az aránylag hosszú hitelbírálat miatt itt még nem kaptunk teljes képet arról, hogyan hatott a vírus.

Tovább

A statisztikák szerint március közepén megtorpant az eddig elképesztően sikeres MÁP+ állampapír iránti érdeklődés. Olyannyira, hogy a korábbi adatokhoz képest töredékére esett a heti jegyzés: stabil 40-50 milliárd forintról 20 milliárdra. Mi lehet az oka?

Tovább

A befektetési egységhez kötött, azaz az úgynevezett unit linked biztosítások híre hosszú éveken át meglehetősen rossz volt, köszönhetően annak, hogy a szabályozás megengedte rendkívül kedvezőtlen csomagok összeállítását és értékesítését. Az elmúlt években jelentős tisztulás ment végbe a piacon, ráadásul a Magyar Nemzeti Bank szabályozni kezdte az egyes biztosítások és biztosítástípusok költségszámítását.

Tovább

2020 elején több referenciaérték is emelkedésnek indult, amelyek közvetve a lakáshitelek kamatát is befolyásolják. A Bank360.hu szakértői annak jártak utána, a kamatváltozás érinti-e a CSOK igénylőket, és ha igen, akkor milyen mértékben.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.