Banki hírek

Rendszeresen frissülő banki hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb bank szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Egyelőre nem bevett szokás itthon, pedig érdemes évről évre megvizsgálni, éppen milyen hitelajánlatokat kínálnak a bankok. A több évig tartó kamatcsökkenéssel ugyanis korábban nem látott szintre kerültek a kölcsönök kamatai is. Ez pedig lehetőséget teremt arra, hogy egy régen, magas kamaton felvett hitelt kiváltsunk egy olcsóbbal, és így végül pénzt spóroljunk.

Tovább

Ha szánunk rá eleget, bankszámlánk mellé igényelhetünk magasabb szintű szolgáltatásokat kínáló betéti és hitelkártyát. Ezek a plasztikok eddig általában utazásokkal kapcsolatos előnyöket biztosítottak, azonban most, hogy a járvány miatt gyakorlatilag leálltak a nemzetközi utazások, megvizsgáltuk, változtak-e a kártyák mellé megszerezhető bónuszok.

Tovább

Egy teljes körű lakásfelújításra eddig is több állami támogatás volt igénybe vehető, január óta pedig még szélesebbé vált a paletta. Nem mindegy azonban, hogy az egyes lakáscélokat melyik támogatás segítségével valósítja meg az igénylő, ezért érdemes minden lehetőséget számításba venni a munkálatok kezdete előtt. Ebben segít a Bank360.hu pénzügyi szakportál összefoglalója: az elemzők utánajártak, hogy a kitűzött lakáscélokhoz a lakásfelújítási támogatás, a csok vagy esetleg a babaváró hitel lehet-e a befutó.

Tovább

A február legnagyobb újdonsága az állami otthonfelújítási támogatáshoz igényelhető lakásfelújítási hitel. Hiába kedvezményes viszont a kamat, ez a hitel jelzálog típusú, vagyis hosszabb ideig tart az igénylési folyamata, mint egy személyi kölcsön esetében, és fedezetként fel kell ajánlani egy ingatlanunkat.

Tovább

Hatalmas az érdeklődés az állami lakásfelújítási támogatás iránt. A Bank360.hu összegyűjtötte a konstrukció részleteit. 2021-től már igényelhető az állami lakásfelújítási támogatás. Az otthonteremtési program részeként az állam a felújítási költségek 50 százalékát téríti meg legfeljebb 3 millió forintig olyan családok és egyedülállók számára, ahol legalább egy gyermeket nevelnek.

Tovább

Jelentős változások léptek életbe az ingatlanpiacon, amelyek elsősorban az új építésű ingatlanok iránt érdeklődőknek kedveznek. Január elsejétől 27 százalékról 5 százalékra csökkent a lakásáfa, emellett a saját erőből építkezők és a csokos ügyfelek is több kedvezményhez jutottak. A Bank360.hu elemzői annak számoltak utána, hogy mennyivel kell kevesebbet fizetni 2021-ben egy új építésű ingatlanért, mint 2020-ban.

Tovább

Az ingatlanárak meredek emelkedése egy éve megállt, a nettó átlagjövedelem azonban nőni tudott - ennek köszönhetően az országos átlagot tekintve kevesebb időbe telik kigazdálkodni egy lakás árát, mint 2019-ben. A hiteligénylés azonban így sem kerülhető el az esetek többségében, ami további kérdéseket vet fel a vásárlók számára: melyik lakáshitelt érdemes választani, és milyen kondíciókkal? A Bank360.hu elemzőinek segítségével vizsgáltunk meg elérhető lakáshitel-ajánlatokat.

Tovább

A jövő év lehet az az év, amikor tudatosabban állunk a pénzügyeinkhez a járvány miatt. Sokan megtanulták idén, hogy minden forint számít, az is, amit bankolásra költünk. Szakértővel vizsgáltuk meg, hogy milyen költségeket rejt egy bankszámla és hogyan érdemes olcsósítani.

Tovább

Ne a finanszírozáson ússzon el a vásárlás!

Az autóvásárlást sok mérlegelés előzi meg: először is el kell dönteni, hogy milyen legyen az autó, mit szeretnénk bele tankolni, és hogy honnan szerezzük be - ezek az izgalmasabb kérdések. Ennél kevésbé érdekes, de legalább ugyanilyen fontos a finanszírozás is, amit szintén érdemes alaposan átgondolni, hiszen akár évekig is kihathat a döntés a pénztárcánkra. A Bank360.hu szakértői az autóvásárláshoz szükséges forrás előteremtéséhez adnak néhány hasznos tanácsot.

Tovább

Kiszámíthatóság, összehasonlíthatóság, gyors és egyszerű ügyintézés - ezeket az elvárásokat fogalmazta meg a Magyar Nemzeti Bank a fogyasztóbarát személyi kölcsönökkel szemben. A céljuk az volt, hogy a bankok közötti verseny ne csak a kamatfelárban, hanem a szolgáltatás minőségében, az ügyfélélményben mutatkozzon meg.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.