Casco biztosítás
Casco biztosítás
Válasszon nálunk olcsóbb casco-t!

Kattintson az egyszerűsített CASCO-ért!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Mit kell tudni a CASCO-ról, ha az autó finanszírozott

Magyarországon egyre jelentősebb a finanszírozottként megvásárolt autók részaránya, legyen szó akár lízingről, akár banki hitelről. A finanszírozási szerződés pedig legtöbbször tartalmazza a CASCO megkötésének követelményét (a CASCO nélküli hitelkonstrukcióktól tartózkodjunk). Ez a követelmény egyrészt érthető, másrészt hitelre vásárolt autó esetén nekünk is alapvető érdekünk a CASCO megkötése.

Casco biztosítás kalkulátor

Válassza nálunk olcsóbb CASCO-t

Tovább

Mindez azonban nem jelenti azt, amit ilyen esetekben gyakran hallhatunk az ügyintézőtől, hogy feltétlenül a finanszírozó által javasolt (és persze a vele üzleti megállapodást kötött) biztosító szerződését kell megkötnünk. Ez a fajta árukapcsolás nem jogszerű, és ha találunk hasonló fedezettel rendelkező, de olcsóbb szerződést, az éppúgy megfelel a hitelkonstrukció által támasztott követelményeknek. Online biztosításkötő rendszerünk az ott megkötött szerződésekre minden előírásnak megfelelő engedményező nyilatkozatot is ad, ezt pedig bátran becsatolhatjuk a hitelszerződés mellékleteként.

Természetesen, ha a hitelszerződés olyan típusú, hogy a törlesztő részletek egyúttal tartalmazzák a CASCO biztosítás aktuális díját is, akkor ezt a CASCO-t lecserélni egy másikra szinte lehetetlen. Ez esetben az oldalunkon történő tájékozódás után még mindig eldönthetjük, hogy a szóban forgó hitelszerződést megkötjük-e vagy esetleg keresünk egy másik, összességében előnyösebb lehetőséget.

Felhívjuk még egy fontos szempontra a figyelmet: a hitelre vásárolt autó CASCO szerződése a hitel lejárta után is folytatható, fenntartható, de a lízing esetében más a helyzet. A lízing lejárta egyúttal tulajdonosváltással is jár, így az addigi CASCO szerződés érvényét veszti. Ekkor gondoskodnunk kell egy új szerződés megkötéséről, hogy autónk biztosítási védelme folyamatos legyen. Természetesen ekkor sem szükséges az eddigi biztosítónkhoz ragaszkodni: ha találunk kedvezőbbet, nyugodtan váltsunk.

A finanszírozó cég általában előírhatja Önnek, hogy mire kell kiterjednie a CASCO biztosításnak, de azt nem, hogy a biztosítást hol, - melyik biztosítónál - kell megkötnie. A nálunk kötött CASCO biztosítások minden tekintetben kielégítik a finanszírozók elvárásait és a szükséges nyilatkozatot is az Ön rendelkezésére bocsátjuk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: