Casco biztosítás
Casco biztosítás
Válasszon nálunk olcsóbb CASCO-t!

Kattintson az egyszerűsített CASCO-ért!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Teendők Casco kár esetén

Lopáskár esetén legelőször a rendőrséget kell értesítenünk, majd a biztosítónak kell bejelentenünk a kárt. A kár rendezésére a rendőrségi nyomozás megszüntetése után számíthatunk.

Töréskár esetén, ha baleset részesei leszünk, először is azt kell megállapítanunk, hogy történt-e személyi sérülés. Ha igen, természetesen legelőször a mentőket, majd a rendőrséget kell értesíteni. Ezután biztosítani kell, hogy a balesetet szenvedett járművek ne okozhassanak újabb balesetet, például elakadásjelző háromszögek kihelyezésével.

Casco biztosítás kalkulátor

Válasszon nálunk olcsóbb CASCO-t

Tovább

A rendőrséget akkor is feltétlenül értesíteni kell, ha a balesetnek külföldi gépjármű is részese, vagy ha az érintettek nem tudnak egyértelműen megállapodni a felelősség kérdésében.

Ha van rá lehetőségünk, fényképezzük le a baleset helyszínét és a keletkezett károkat, akár csak egy kamerás mobiltelefonnal is, valamint keressünk szemtanúkat, ezzel is sok későbbi vitát előzhetünk meg. Ezután - ha lehetséges - tegyük szabaddá az úttestet, hogy a szükséges adminisztráció idejére ne tartsuk fel feleslegesen a forgalmat.

Feltétlenül tételesen ellenőrizzük le a baleset összes résztvevőinek iratait (személyi, jogosítvány, forgalmi, biztosítási adatok), majd töltsünk ki minden résztvevő részére egy baleseti kárbejelentő lapot - amely remélhetőleg a kötelező felelősségbiztosítás miatt amúgy is van nálunk.

Ha gépjárművünk mozgásképtelenné vált, akkor trélert kell hívnunk. A szállítást ugyan ki kell fizetnünk, de ezt a biztosító meg fogja téríteni (olyan CASCO esetén, amely tartalmaz töréskárt).

A baleset után a kárt be kell jelentenünk biztosítónknak. Lehetővé kell tennünk a biztosító szakértőjének, hogy egyeztetett helyen és időpontban megszemlézze a járművünket - ezt történhet a biztosító kárfelvételi egységénél, de ki is hívhatjuk otthonunkba vagy a szervizbe, ahol majd a javítást elvégzik.

Ha a javítást végző szerviz szerződéses kapcsolatban van a biztosítónkkal, akkor felajánlják a teljes ügyintézést, ezt általában elfogadhatjuk. Ilyen esetben szinte csak arra kell figyelnünk, hogy az önrész összegét előteremtsük, és nem lesz más dolgunk, mint hogy elhozzuk az elkészült, megjavított autót.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: