Casco biztosítás
Casco biztosítás
Válasszon nálunk olcsóbb casco-t!

Kattintson az egyszerűsített CASCO-ért!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Önrész casco biztosítás kötésekor

Az önrészesedés fogalmával két esetben találkozunk: a CASCO szerződés megkötésekor, valamint amikor a biztosító kártérítést fizet.

Casco biztosítás kalkulátor

Válassza nálunk olcsóbb CASCO-t

Tovább

A szerződés megkötésekor többféle önrész közül választhatunk. A lehetőségek mindegyike egy konkrét összeget és egy százalékos értéket tartalmaz. A százalékos érték mindig a keletkezett kár összegének adott százaléka, és a két összeg közül mindig a nagyobb az, amit a biztosító levon a kártérítésből. Ha például a szerződésünk 10% és 100.000 Ft önrészt tartalmaz, akkor 1 millió forint alatti károkból mindig 100.000 Ft-ot, 1 millió feletti károkból pedig mindig 10%-ot fog levonni a biztosító. A fix összegnek (példánkban a 100.000 Ft-nak) olyan szerepe is van, hogy az ez alatti kárösszegeket egyáltalán nem téríti meg a biztosító.

Mindebből úgy látszik, hogy érdemes minél alacsonyabb önrészt választani, de ez természetesen nem ilyen egyszerű. Egyrészt a biztosítók meghatározzák, hogy melyik autótípusra milyen önrész variációkkal hajlandók szerződést kötni, másrészt az alacsonyabb önrészek magasabb biztosítási díjjal járnak - és természetesen fordítva is, a magasabb vállalt önrész a díj csökkentésének leghatékonyabb eszköze. Online díjszámító és biztosításkötő rendszerünk természetesen az önrész kiválasztásában is segítséget nyújt, egyrészt azzal, hogy csak az adott típushoz választható önrészesedéseket ajánlja fel, másrészt azzal, hogy a különböző önrészekhez tartozó díjakat is megmutatja, így teszi lehetővé a megfontolt választást.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: