Casco biztosítás
Casco biztosítás
Válasszon nálunk olcsóbb casco-t!

Kattintson az egyszerűsített CASCO-ért!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Előírt védelmi berendezések

A legtöbb CASCO szerződés feltételei rögzítik, hogy a biztosító milyen lopás elleni védelmi berendezéseket ajánl és egyúttal követel meg.

Casco biztosítás kalkulátor

Válasszon nálunk olcsóbb CASCO-t

Tovább

Kisebb értékű autók esetében elfogadhatják a gyári, beépített indításgátlót, amelyet mechanikai (pl. váltózár) és/vagy elektronikai (pl. riasztó) védelmi eszközzel javasolnak kiegészíteni. Nagyobb értékű, vagy a tolvajok által jobban kedvelt autótípusok esetében további előírások léphetnek életbe, például második indításgátló, ugrókódos riasztó, de igazán értékes autóknál már az aktív gps-es nyomkövető is általános követelmény. Szintén előírhatja a biztosító a gépjármű üvegeinek gravírozását, vagy jeladó beépítését. Fontos tudni, hogy ezeket a berendezéseket nem csak beépíteni, hanem üzemben tartani, használni is kell, mert ennek elmulasztása a kártérítés megtagadását eredményezheti.

A beépítendő berendezések megválasztásánál fontos szempont, hogy az adott készülék rendelkezik-e MABISZ-minősítéssel (ha igen, azt minden biztosító az adott kategóriában el fogja fogadni). Nem elég azonban a megvásárláskor figyelni erre, a beépítésnek is szakszerűnek és dokumentáltnak kell lennie, tehát kellő önbizalom és szaktudás birtokában se kezdjünk otthon barkácsolni. A beépített berendezés MABISZ-minősítésről szóló dokumentumát a beszerelés igazolásával együtt jól örizzük meg, de akár a biztosító részére is elküldhetjük.

Mindezek talán a biztosítók felesleges "kekeckedésének" tűnhetnek, de ha belegondolunk, akkor a tapasztalatok és a statisztikák szerint nekünk is alapvető érdekünk, hogy lehetőleg megakadályozzuk autónk ellopását - a kellemetlenségeken kívül már csak az önrész figyelembevételével is.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: