Külföldi nyaralására ma már mindenki visz magával fényképezőgépet vagy videokamerát, vagy akár mindkettőt, ami viszont a tolvajok elsőrendű célpontja lehet. Mindenkit érdekel, hogy egy ilyen esetben fizet-e a biztosító kártérítést, vagy nem. Portálunkon részletes információkat találhat, hogy melyik biztosító, melyik módozata, mire, és milyen határösszegekig vállalja ezeket a kockázatokat.

Utasbiztosítás kalkulátor

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja
az önnek leginkább
megfelelő utasbiztosítást!

Értelemszerűen az olcsóbb biztosítási csomagok ezek megtérítését eleve kizárják, vagy csak minimális összegig vállalnak rá kártérítési kötelezettséget, de ma már egyre inkább jelennek meg olyan szabályzatok, amelyek a család fényképezőgépére és videokamerájára is megfelelő határösszegeket is tartalmaznak.

Szintén részletesen érdemes tájékozódni, ha külföldi útjára laptopot, tenyérszámítógépet, vagy autós navigációra alkalmas készüléket visz magával, mert a feltételek ezeket is változatosan kezelik.

Jellemzően nem térítenek meg az utasbiztosítások ékszereket, gyűjteményeket, művészeti alkotásokat, valódi szőrméket, bélyegeket, hangszereket és fegyvereket sem, de a karórák is gyakran szerepelhetnek a kizárások között. Ha ilyen tárgyak biztosítására van szükségünk, akkor azt a biztosítókkal történő személyes tárgyalás után tehetjük meg.

Fontos tudni, hogy értéktárgyainkat soha ne hagyjuk éjszakára az autóban, és szálláshelyünkre megérkezve is azonnal vegyük ki, különben a biztosítók a feltételek alapján jogosan zárkóznak el az ellopott tárgyak megtérítésétől.

Vissza a lap tetejére