Ha külföldi utazásunk célja síelés, snowboardozás, vagy éppen búvárkodás, hegymászás, mindenféleképpen tájékozódjunk előzetesen, hogy melyik biztosító milyen feltételekkel, esetleg kiegészítő modullal vállalja az ebből eredő kockázatokat. Akkor se hagyjuk figyelmen kívül ezt a szempontot, ha nyaralásunk során bungee-jumpingozni, siklóernyőzni (akár csak motorcsónakkal vontatva), barlangászni, raftingolni, vagy egész egyszerűen kerékpározni szeretnénk.

Utasbiztosítás kalkulátor

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja
az önnek leginkább
megfelelő utasbiztosítást!

A biztosítók két szempontból is korlátozzák az általunk veszélyesnek minősített sportokkal kapcsolatos fedezetvállalást. Ezek közül a fontosabb az, hogy a veszélyes sportokkal, vagy bármely versennyel, de akár csak az edzéssel kapcsolatosan bekövetkezett balesetet kizárnak, vagy külön megkötendő kiegészítő biztosítással vállalnak csak. Portálunkon természetesen ezek az információk is megtalálhatók.

A másik szempont a poggyászbiztosításoknál merül fel, hogy a sporteszközök vajon biztosítottak-e? Sajnos a biztosítók nagy többsége a sporteszközöket, ezen belül a sí-és a snowboard-felszerelést, a kerékpárt kizárja, vagy csak nagyon alacsony limittel vállalja. Itt is igaz, hogy érdemes áttanulmányozni a portálunkon elérhető információkat, így nem érhet kellemetlen meglepetés.

Vissza a lap tetejére