Utasbiztosítás
Utasbiztosítás
Szerződéskötés néhány perc alatt!

Közel 100 utasbiztosítás közül választhat! Biztosítások akár aznapi induláshoz is!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Kobe
Mapfre
Mondial
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Poggyászbiztosítás - Utasbiztosítás

A biztosítók és az alkuszcégek egybehangzó tapasztalatai szerint az ügyfelek az utasbiztosítással kapcsolatban leginkább a poggyászbiztosítást tartják lényegesnek. A bekövetkezett károkat elemezve viszont az látszik, hogy az orvosi költségek megtérítése sokkal nagyobb jelentőséggel bír, hiszen amíg egy poggyászkár legrosszabb esetben is csak pár százezer forint veszteséget jelent, egy komolyabb kórházi kezelés, műtét akár a tízmilliós nagyságrendet is elérheti.

Mindezzel együtt biztosításkötés előtt érdemes tájékozódni a poggyászbiztosítás részleteiről is. Nyilván az egyik legfontosabb szempont, hogy a biztosító milyen limitig hajlandó megtéríteni a károkat, és ezen belül maximum milyen értékű tárgyakra. Lényeges továbbá, hogy a nyaralás ma már elengedhetetlen kellékei, a fényképezőgép és/vagy videokamera biztosítható-e. Speciális utazások esetében (pl. síelés , búvárkodás, kerékpártúra) pedig az lehet szempont a választáskor, hogy a biztosító a sporteszközeinkre egyáltalán vállal-e kockázatot, és ha igen, milyen mértékben és feltételekkel.

A tájékozódást és a választást megkönnyíti a biztositas.hu portál, ahol ezek az információk összegyűjtve, rendezett formában rendelkezésünkre állnak, így biztosításkötéskor nem fogunk zsákbamacskát venni.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: