Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Utazás biztosítási kérdezz-felelek

Egyre több bank ad a bankkártyához ingyenes utazásbiztosítást is. Van-e a kártyatulajdonosnak teendője ezzel kapcsolatban külföldi utazás előtt?

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

A bankkártyákhoz "ingyenesen" adott biztosítások nyilván nem ingyenesek, hiszen mint tudjuk, semmi sincs ingyen... Az ezekben meglévő balesetbiztosítás, poggyászbiztosítás és a további szolgáltatások, a kártérítések limitje általában eléggé szűkös. A síelés biztosítási igényeinek, vagy a búvárkodással járó kockázatok lefedésére nagy valószínűséggel nem alkalmasak. Ha valaki rendelkezik ilyen biztosítással, akkor javaslom, hogy nézze át a feltételeit, és az abban foglaltakat hasonlítsa össze az előfordulható károkkal (és azok következményeivel), adott esetben pedig egy konkrét síbiztosítással vagy búvárbiztosítással. A bankkártyás biztosításokat általában nem kell külön, az elutazás előtt érvényesíteni, így azok egy rövid külföldi utazásra, városnézésre alkalmasak és kényelmesek lehetnek.

Mi a tapasztalat, ha síelés előtt kötnek online utazás biztosítást az emberek?

A statisztikák azt mutatják, hogy a síutak előtt kötött síbiztosítások száma emelkedik ugyan, a bekövetkezett károk alapján viszont még mindig nem jó a helyzet. Jelenleg Magyarországon több, mint 40 féle utasbiztosítás köthető. Ezek között van kimondottan olcsó – persze minimális baleset- és poggyászbiztosítás limitekkel, hiányzó szolgáltatásokkal, ezek nyilván nem alkalmasak a síeléssel járó fokozott kockázatok lefedésére. Megjelentek viszont a kínálatban olyan módozatok, amelyek egy kiegészítő sportbiztosítással alkalmasak erre a célra, sőt, léteznek már kimondottan a síelés biztosítási csomagok is.

Szintén komoly szempont lehet a szerződésekben meglévő egyéb szolgáltatások megléte is, például a hegyi (akár helikopteres) mentés költsége; ha a baleset nem csak minket érint, akkor fontos lehet a felelősségbiztosítási modul, de akár a jogvédelmi szolgáltatások is szükségesek lehetnek. Egy szimpla lábtörés is további nehézségeket okozhat. Például a hazautazás begipszelt lábbal igen nehéz lehet, de adott esetben gondoskodni kell az autó, vagy akár a velünk kiutazott gyerekek hazajuttatásáról is – a komolyabb módozatok ezekre a gondokra is kész megoldást kínálnak. A tájékozódás persze az átlagember számára nehéz lehet, hiszen több biztosító szabályzatát kellene végigböngészni ahhoz, hogy ezt a pár szempontot figyelembe véve kiválaszthassuk a megfelelő biztosítást. Érdemes ezért az erre fejlesztett internetes szolgáltatásokat igénybe venni – a piacvezető biztosítási portál például ezeket az információkat összegyűjtve, közérthető formában mutatja meg.

Külföldi baleset esetén az itthon kötött utazás biztosítás valóban fedezi-e a szerződésben foglaltakat?

Igen, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy síbaleset után a biztosítók valóban helytállnak – és ez nem csak a kártérítés kifizetését jelenti, hanem a biztosító assistance-központja által nyújtott értékes segítségekre is igaz. Ezzel kapcsolatban meg kell említenem, hogy egy baleset esetén mindenféleképpen értesítsük az assistance-központot (telefonszám a kötvényen), nem csak azért, hogy a segítségüket igénybe vehessük, hanem azért is, mert ennek elmaradása esetén a biztosító szolgáltatása csak korlátozott lesz.

Azon túl, hogy több kártérítést és jobb szolgáltatást nyújt a drágább utazás biztosítás, komolyabban is veszik a biztosítók az ilyen ügyfeleket?

A biztosítók nem különböztetik meg az ügyfeleket az általuk megkötött módozatok szerint, tehát aki a legolcsóbb terméket választja, ugyanolyan korrekt szolgáltatást kap, mint aki a legdrágábbat veszi. Azt azonban tudni kell, hogy ez a korrektség egyúttal azt is jelenti, hogy a biztosító megtérít minden kárt, amit előzetesen vállalt, de természetesen nem fizet arra, amit nem vállalt. Azt pedig, hogy a biztosító mit vállaljon (és milyen limitekkel), vagy mit ne vállaljon, végső soron mi határozzuk meg, amikor az egyik terméket kiválasztjuk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.