Utasbiztosítás
Utasbiztosítás
Szerződéskötés néhány perc alatt!

Közel 100 utasbiztosítás közül választhat! Biztosítások akár aznapi induláshoz is!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Utazás biztosítási kérdezz-felelek

Egyre több bank ad a bankkártyához ingyenes utazás biztosítást is. Van-e a kártyatulajdonosnak teendője ezzel kapcsolatban külföldi utazás előtt?

Utasbiztosítás kalkulátor

Oldalunkon könnyedén megtalálhatja
az önnek leginkább
megfelelő utasbiztosítást!

Tovább

A bankkártyákhoz „ingyenesen” adott biztosítások nyilván nem ingyenesek, hiszen mint tudjuk, semmi sincs ingyen… Az ezekben meglévő balesetbiztosítás , poggyászbiztosítás és a további szolgáltatások, a kártérítések limitje általában eléggé szűkös. A síelés biztosítási igényeinek, vagy a búvárkodással járó kockázatok lefedésére nagy valószínűséggel nem alkalmasak. Ha valaki rendelkezik ilyen biztosítással, akkor javaslom, hogy nézze át a feltételeit, és az abban foglaltakat hasonlítsa össze az előfordulható károkkal (és azok következményeivel), adott esetben pedig egy konkrét síbiztosítással vagy búvárbiztosítással. A bankkártyás biztosításokat általában nem kell külön, az elutazás előtt érvényesíteni, így azok egy rövid külföldi utazásra, városnézésre alkalmasak és kényelmesek lehetnek.

Mi a tapasztalat, síelés előtt kötnek online utazás biztosítást az emberek?

A statisztikák azt mutatják, hogy a síutak előtt kötött síbiztosítások száma emelkedik ugyan, a bekövetkezett károk alapján viszont még mindig nem jó a helyzet. Jelenleg Magyarországon több, mint 40 féle utasbiztosítás köthető. Ezek között van kimondottan olcsó – persze minimális balesetbiztosítás és poggyászbiztosítás limitekkel, hiányzó szolgáltatásokkal, ezek nyilván nem alkalmasak a síeléssel járó fokozott kockázatok lefedésére. Megjelentek viszont a kínálatban olyan módozatok, amelyek egy kiegészítő sportbiztosítással alkalmasak erre a célra, sőt, léteznek már kimondottan a síelés biztosítási csomagok is.

Szintén komoly szempont lehet a szerződésekben meglévő egyéb szolgáltatások megléte is, például a hegyi (akár helikopteres) mentés költsége; ha a baleset nem csak minket érint, akkor fontos lehet a felelősségbiztosítási modul, de akár a jogvédelmi szolgáltatások is szükségesek lehetnek. Egy szimpla lábtörés is további nehézségeket okozhat. Például a hazautazás begipszelt lábbal igen nehéz lehet, de adott esetben gondoskodni kell az autó, vagy akár a velünk kiutazott gyerekek hazajuttatásáról is – a komolyabb módozatok ezekre a gondokra is kész megoldást kínálnak. A tájékozódás persze az átlagember számára nehéz lehet, hiszen több biztosító szabályzatát kellene végigböngészni ahhoz, hogy ezt a pár szempontot figyelembe véve kiválaszthassuk a megfelelő biztosítást. Érdemes ezért az erre fejlesztett internetes szolgáltatásokat igénybe venni – a piacvezető biztosítási portál például ezeket az információkat összegyűjtve, közérthető formában mutatja meg.

Külföldi baleset esetén az itthon kötött utazás biztosítás valóban fedezi-e a szerződésben foglaltakat?

Igen, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy síbaleset után a biztosítók valóban helytállnak – és ez nem csak a kártérítés kifizetését jelenti, hanem a biztosító assistance-központja által nyújtott értékes segítségekre is igaz. Ezzel kapcsolatban meg kell említenem, hogy egy baleset esetén mindenféleképpen értesítsük az assistance-központot (telefonszám a kötvényen), nem csak azért, hogy a segítségüket igénybe vehessük, hanem azért is, mert ennek elmaradása esetén a biztosító szolgáltatása csak korlátozott lesz.

Azon túl, hogy több kártérítést és jobb szolgáltatást nyújt a drágább utazás biztosítás, komolyabban is veszik a biztosítók az ilyen ügyfeleket?

A biztosítók nem különböztetik meg az ügyfeleket az általuk megkötött módozatok szerint, tehát aki a legolcsóbb terméket választja, ugyanolyan korrekt szolgáltatást kap, mint aki a legdrágábbat veszi. Azt azonban tudni kell, hogy ez a korrektség egyúttal azt is jelenti, hogy a biztosító megtérít minden kárt, amit előzetesen vállalt, de természetesen nem fizet arra, amit nem vállalt. Azt pedig, hogy a biztosító mit vállaljon (és milyen limitekkel), vagy mit ne vállaljon, végső soron mi határozzuk meg, amikor az egyik terméket kiválasztjuk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: