HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Kedvezmények, érdekességek a diákszámlák világában

Ez a legizgalmasabb része a diákszámláknak, hiszen a bankok fiatal felnőtteknek kínálnak olyan szolgáltatásokat, melyeket az idősebb felnőttek már nem vehetnek igénybe. Pusztán az életkorod alapján legközelebb a nyugdíjas éveidben ácsingózhatsz majd kedvezményekért a bankoknál, ezért érdemes most kihasználni mindent, amit csak kaphatsz a diákszámla mellé! :)

Figyelem! Ezen az oldalon csak általános tanácsokat adhatunk Neked, de a szimpatikus, illetve a kiválasztott banknál konkrétan kérdezz rá ezekre a lehetőségekre a számlanyitás előtt, s ha ez fontos, ez alapján is mérlegeld a bankvál(asz)tást!

A bankok általában egyedi banki kedvezményeket kínálnak a diákszámlák vagy pályakezdő számlák mellé. Ezek általában komoly díjkedvezmények lehetnek más felnőtt számlákhoz képest, de előfordulhat olyan is, hogy egyedi terméket kapsz. A takarékszövetkezetek körében például elérhető egy olyan kártya (az ún. villantós kártya), mely sötétben, a fények leoltása után fluoreszkáló rétegével mozgatás, táncolás hatására csíkot húz a sötétben. Akinek nincs ilyen, az biztos kölcsön fogja kérni Tőled a legközelebbi buliban, s ha netán ő a kiszemelt "áldozatod" a másik nem köréből, akkor máris megvan az első hódítási trükk, vagy az első téma, amiről beszélhettek! :)

Azonban nem áll itt meg a bankok tudománya.

Kérhetsz ISIC nemzetközi diákigazolvánnyal összekötött bankkártyát is, mely utazási, szálláshelyi és kereskedelmi kedvezményeket nyújt. Szintén adhat bankod egyedi vásárlási kedvezményeket a diákszámlás bankkártyádhoz, mely felmutatással vagy a kártyával történő fizetéssel érvényesíthető az adott kereskedőnél.

A nagyobb bankok közvetlen programokat is kapcsolnak a diákszámlához. Fiatal ügyfélként eseti jelleggel vagy a készlet erejéig kedvezményes belépőjegyeket kaphatsz kulturális rendezvényekre, illetve sportrendezvényekre. Így ingyen, vagy nagy kedvezménnyel juthatsz el például olyan koncertekre, mozielőadásokra, amelyre a pénztárcád lehet, hogy akkor éppen nemet mondana.

De a bankszámla megnyitásakor, akciós jelleggel is kaphatsz valamilyen trendi cuccot, például egy igényes fülhallgatót, vagy egy szép pénztárcát, esetleg ingyenes mozijegyet, stb. Ezekre az akciókra is érdemes lőni, főleg ha amúgy is ott nyitnád a számlát!

Végül adódhat olyan lehetőség is, hogy a bank akár egy bizonyos képzésed díját részben vagy egészben átvállalja. Régebben lehetett így például jogsit szerezni, de az csak a bankokon múlik, hogy mit találnak ki ez ügyben a jövőben.

Összefoglalva, a diákszámlákkal általában nemcsak banki kedvezmények érkeznek az életedbe (bár azok egészen biztosan), hanem olyan új élményeket biztosító lehetőségek, melyeket kár lenne kihagynod! Használd ki tehát ezeket a később vissza nem térő lehetőségeket és nyiss egy remek diákszámlát az általad kiválasztott banknál!

Mi pedig itt a Biztosítás.hu-nál visszavárunk Téged, ha bármikor úgy éreznéd, hogy rosszul döntöttél, esetleg szeretnél egy másik bankot kipróbálni, vagy netán a diákszámla csomagod időszaka lejárt és szeretnél körbenézni a felnőtt banki számlatermékek világában!

Addig is jó bankolást, sok banki költség megtakarítást, a banki diákprogramokban szép élményeket és melléjük persze jó tanulást vagy eredményes karrierépítést kíván Neked a Biztosítás.hu csapata!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.