HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Diákszámla: fizess gyorsan, érintésmentesen! (2/2)

A payWave márka érdekessége, hogy Magyarországon jelen pillanatban egyetlen termék van belőle kibocsátva és ez pont egy diákszámlához kapcsolódik!

Az Erste Bank diákszámlájáról van szó, amely mellett kipróbálhatod a Visa első érintésmentes termékét Magyarországon! Az érzés természetesen azonos lesz a PayPass-szal: a helyszínen fizikai érintés nélkül fizethetsz! Az érintésmentes elfogadást jelölő, mintegy negyed körcikkben egyre terjedő rádióhullámokkal felmatricázott fizetőterminálokhoz néhány centire közelítve a kártyát egyszer csak hallasz egy hangjelzést. Ezzel a fizetés meg is történt. Nem feltétlenül kell elővenned a kártyád, hiszen az pénztárcán, hátizsákon, stb. keresztül is működik. Fontos, hogy ne add át a pénztárosnak, még akkor sem, ha kéri, mert ezzel mindig Neked kell fizetned személyesen!

Ha megtörtént a fizetés, kapsz egy bizonylatot a tranzakcióról, de sem aláírnod, sem PIN kódot megadnod nem kell. Utóbbi csak 5000 Ft-os tranzakciókig érvényes, afelett mindenképpen kell a PIN kód is, biztonsági okokból. Természetesen 5000 Ft alatt is biztonságban vagy: ha ilyen összegben jogosulatlan terhelés történne, a banknak kivizsgálás után kötelessége visszaadni a pénzedet a hatályos törvényi rendelkezések szerint.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.