HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Meg kell-e jelennie személyesen a kiválasztott új bankjánál?

A kérdésre a válasz egészen a mostani időkig feltétlenül az volt, hogy igen. Számlanyitást kizárólag személyesen, bankfiókban lehetett elintézni, és magunkkal kellett vinni egy sor iratot, főleg ha csoportos beszedést is kívántunk megadni a számlánkra.

Sok banknál így van ez most is.

Ám ha nem is tudjuk elkerülni a bankfióki ügyintézést, legalább tegyük ezt felkészülten és akkor elegendő lesz egyetlenegyszer bemenni a bankfiókba. Erről a következő pontban olvashatnak bővebben:

Mit vigyen magával egy gyors és sikeres számlanyitáshoz?

Azonban ma már elkerülhető az egyszeri bankfióki megjelenés is.

Az éles verseny azt hozta, hogy az utóbbi időben egyre több bank hoz létre olyan hálózatot, amelyben akár saját mobilbankárjaival, akár megbízott futárjaival személyesen kimegy az ügyfélhez a bankszámlanyitás elintézése céljából.

Ezek kedvező színben tüntetik fel a bankot az ügyfél szemében, jó benyomást tesznek rá (és mint tudjuk, az első benyomások a legfontosabbak!), azon kívül az ügyfélnek is sokkal kényelmesebbek.

Sok bank ugyan heti (általában) 1 napon hosszított nyitva tartással üzemel, hogy a normál munkaidőben dolgozók is elintézhessék bankügyeiket, de meglehetősen bosszantó lehet egy ilyen napon a sor végére beállni, miközben már családunkkal lehetnénk, vagy indulhatnánk a következő programunkra.

Ezért célszerű igénybe venni ezt a lehetőséget azoknál a bankoknál, ahol erre lehetőség van, hiszen a bank ügyintézője mobilbankár vagy futár képében akár a munkahelyünkön is meg tud jelenni, amikor egyébként banki ügyintézésre képtelenek lennénk, vagy eljöhet otthonunkba is, ahol számunkra kényelmes körülmények közt köthetjük meg a szerződést új bankunkkal mondjuk egy kávé mellett.

Ilyenkor a bank munkatársa vagy megbízottja köteles betartani a pénzmosás elleni törvénnyel kapcsolatos rendelkezéseket, tehát köteles Önt még az otthonában is személyes azonosító irattal beazonosítani. Enélkül a szerződéskötés nem lehetséges, személyi igazolványát és lakcímkártyáját ezért mindenképpen készítse elő! Szintén készítse elő a számláit vagy jelenlegi bankjától kapott legutóbbi bankszámlakivonatát akkor, ha csoportos beszedéseket is kíván megadni a számlanyitáskor!

Továbbá célszerű már előre kigondolnia, hogy milyen SMS értesítő szolgáltatásokat milyen telefonszámra kér, hiszen több banknál a számlanyitáskor ezekkel az adatokkal is rendelkeznie kell. Gondolja át a kiválasztandó bankkártya típusát és azt is, hogy kér-e internetbankot vagy akár azt is, hogy megelégszik-e az elektronikus számlakivonattal, hiszen ezekről is rendelkezni kell a számlanyitáskor több banknál is.

Végezetül szeretnénk a figyelmébe ajánlani, hogy a Biztosítás.hu esetében minden bank, amelynek szolgáltatása a bankszámla kalkulátoron át igényelhető, nyújtja ezt a szolgáltatást Önnek, azaz egyáltalán nem kell a bankfiókba fáradnia a bankszámlanyitás érdekében abban az esetben, ha számlanyitását a Biztosítás.hu bankszámla-kalkulátorának segítségével indítja el.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.