HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Válassza ki új számlavezető bankját egyszerűen!

Ha már megszületett a döntés, hogy bankszámla kell, akár a jelenlegit kívánjuk lecserélni, akár a meglévő mellé nyitni egy másikat, biztosan az jut eszünkbe azonnal, hogy ez mekkora macera lesz!

Először is, tájékozódni kell az interneten, felkutatni a számlavezető bankokat, elolvasni a fórumokat, blogokat, szakportálokat, ki mit ajánl, meg kell nézni a hirdetményeket, összevetni, hogy melyik bank mit kínál és mennyiért.

Ellenőrizni kell, hogy tranzakciói, bankolási szokásainak megadásával melyik a legjobb bankszámla az Ön számára!

A bankszámla összehasonlítók keresési folyamataiban minimális mennyiségű adatot kérnek be Öntől a bankolási szokásairól és az adatokat nem tárolják el. Megadhatja pénzügyi tranzakciós szokásait, illetve testre szabhatja a költségszámítást olyan elemekkel is, mint kér-e papír alapú számlakivonatot, SMS értesítő szolgáltatást, internetbankot, bankkártyát. Ha tudja, viszonyításul megadhatja jelenlegi bankszámláját is. A kalkulátor az adatok megadása után kiszámolja, hogy melyik banknál mennyibe kerül egy éves bankköltsége. Az egyes bankok között akkora különbség van, amelyből akár egy belföldi nyaralást is fedezhet. Főleg, ha eddig egy drága bankszámlacsomagban volt.

A listában megtudhatja a bankszámláról szóló legfontosabb információkat és láthatja a számítás részletes eredményeit is. A lista alján testre szabhatja a számítási műveleteket.

Amellett, hogy Ön ezt az ellenőrzést bármikor megteheti, s mindig aktuális adatokat lát, nem merül ki ennyiben a segítség. Ha úgy dönt, hogy szeretné igényelni a bankszámlát, akkor ezen igényét jelezze az összehasonlító portál felé. Ezt követően igénye a kiválasztott bankhoz kerül, akinek a képviselője sorbaállás nélkül keresi fel Önt és elintézik a számlanyitást a bankfióktól távol. Ha a csoportos beszedéseit is át kívánja vinni, abban az esetben készítse majd elő a szolgáltatótól kapott számláit vagy keresse elő a legutóbbi bankszámlakivonatát, ahol a terhelési adatok szintén megtalálhatók. A többit új bankja elintézi majd.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.