HITEL, BANKSZÁMLA TUDNIVALÓK
Banki termékekről érthetően

Hasznos információk banki ügyintézéshez

Variációk a diákszámlákra: használd okosan! (2/1)

Mostani cikkünkben az OTP Simple moduláris diákszámlacsomagjáról szólunk érintésmentes fizetésre is alkalmas bankkártyával, míg a következő cikkben a zeneletöltős és egy másik bank érintésmentes fizetésre is alkalmas kártyával kibocsátott diákszámlacsomagját mutatjuk be Neked, egyúttal részletesebben is szólva az érintésmentes fizetésről.

Az OTP Bank moduláris számlacsomagja, a Simple az egyetlen olyan bankszámla Magyarországon (nemcsak a fiatalok, hanem a teljes felnőtt lakossági kínálat alapján is), ahol aszerint fizetsz, ahogy összeraktad a saját számlacsomagodat. A moduláris kialakítás előnye az, hogy nem fizetsz többet, mint amennyit fogyasztasz, másképp mondva nincsenek beépített szolgáltatások, így nincsenek rejtett költségek sem.

Amit mindenképpen megkapsz a legnagyobb magyar lakossági banktól alap számlaszolgáltatásként:

  • ingyenes számlanyitás,
  • díjmentes számlavezetés legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem számlára érkezése esetén
  • első évben díjmentes érintésmentes fizetésre is alkalmas MasterCard PayPass márkajelzésű betéti bankkártya
  • díjmentes internetbank és okostelefonon, tableten futó SmartBank hozzáférés,
  • díjmentesen letölthető számlakivonat.

Amennyiben nem érkezik a számlára legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem, a havi számlavezetés díja elektronikusan letölthető bankszámlakivonattal 720 Ft. A bankkártya éves díja a második évtől 2305 Ft minden évben. Visszavonás esetén az ingyenes tranzakciók helyébe kedvezményesek lépnek.

Lássuk ezek után, hogy milyen modulok kapcsolhatók az alap számlához:

  • kérhetsz elkülönített számlát csak internethasználatra alkalmas webKÁRTYÁ-val, melynek előnye, hogy a főszámládon lévő pénzhez még akkor sem férnek hozzá, ha illetéktelenek a bankkártya adataidhoz netán hozzájutnának,
  • kérhetsz havi díjas SMS szolgáltatást, melynek keretében a bank az általad beállított paraméterek szerint küld SMS-t a mobilodra a bankszámlán történt mozgásokról, illetve bankkártya tranzakciókról,
  • a fenti SMS csomagot úgy is kérheted, hogy picit magasabb havi díjért a csomag az SMS-ek díját is tartalmazza (korlátlan mennyiségben)
  • külön csomagot rendelhetsz Mindennapi Biztonság néven még magasabb havi díjért, melyben benne van az SMS szolgáltatás, annak összes SMS-e további SMS díj nélkül, valamint plusz 2 db, visszavonásig ingyenes, utána kedvezményes készpénzfelvétel az OTP Bank saját bankjegy-automata hálózatában
  • a plusz havi 2 készpénzfelvételi kedvezményt SMS csomag nélkül, olcsóbban is megrendelheted, sőt választhatsz 2 helyett 5 darab, visszavonásig ingyenes, utána kedvezményes tranzakciós csomagot is.

A Simple számlacsomagot 35 éven felüliek is igényelhetik már, hamarosan a Biztosítás.hu-n keresztül is!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.