Lakásbiztosítás kalkulátor
Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Betöréses lopás

Mi a betöréses lopás?

Betöréses lopásnak minősül, ha a tettes az épület lezárt helyiségébe erőszakos módon behatol, és onnan ingóság okat tulajdonít el. Ide tartozhat az az eset is, amikor a tettes olyan nyitott nyílászárón (ablakon, teraszajtón, stb.) hatol be, amelynek alsó éle a talajszinttől legalább 2, vagy 3 méter magasságban van.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Mire figyeljünk biztosításkötés előtt?

A betöréses lopásra kifizethető kártérítési összeg erősen függ a meglévő és működő (mechanikai és elektronikus) betörésvédelmi eszközöktől. Az ezekre vonatkozó szabályokat minden biztosító feltétele tartalmazza, általában Védelmi előírások címszóval.

Mi a teendő betöréses lopáskár esetében?

A betörés tényét haladéktalanul jelenteni kell a rendőrségnek, és lehetővé kell tenni a helyszín változatlan formában történő vizsgálatát.

A kárt maximum 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, amely 5 napon belül kiküldi a szakértőjét szemlét tartani. Addig a rongálási nyomokat meg kell őriznünk, a kár helyszínén csak a kárenyhítéshez, a további károk megelőzéséhez szükséges mértékben változtathatunk.

Az eltulajdonított tárgyakat, azok minőségét, korát, értékét lehetőség szerint igazolnunk kell, pl. számlákkal, garancialevelekkel, ezek hiányában fényképekkel, tanúkkal, stb.

Figyelem – kivétel az Aegon Biztosító esetében!

Az Aegon Biztosító minden káreseményre a biztosítási szerződés létrejöttétől számított 15 napos várakozási időt köt ki, tehát az ekkor bekövetkezett károkat nem téríti meg.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: