Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Mi az a hónyomás és mit tehetünk kár esetén?

Hosszas havazás után a vastag hótakaró akár veszélyes is lehet: a ház tetőszerkezete megsérülhet a ránehezedő súlytól, aminek következtében a beázás veszélye is fennállhat. Ha van lakásbiztosításunk, a hónyomás okozta károkat a biztosító megtérítheti, de nem mindegy, mikor kötöttünk szerződést. Nézzük, mit kell tudni a hókárról, és mit kell tennünk kár esetén!

Mi számít hónyomáskárnak?

A tetőn felgyülemlett nagy mennyiségű hó statikus nyomása által a biztosított épületben okozott kárt nevezzük hónyomáskárnak. A biztosítók megtérítik a hókár következményeként az épületbe bejutott csapadék által okozott károkat, illetve a lecsúszó hó dinamikus hatása következtében történő sérüléseket is. Fontos kiemelni azonban, hogy a biztosítók eltérő feltételekkel térítenek hónyomás esetén is, ezért mindig tájékozódjunk a lehetőségeinkről a szerződési feltételekből.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Mi a hónyomáskár térítésének feltétele?

A térítés feltétele a tetőfedés és a hófogók rendszeres karbantartása – amennyiben ezek elavult állapotban vannak, eleshetünk a kártérítéstől. Csak olyan károkat jelentsünk be a biztosítónak, amelyeket valóban hónyomás okozott, ugyanis a kárszemle alkalmával biztosan kiderül, ha esetleg egy már meglévő kárt is ennek tudnánk be.

Mi a teendő hónyomáskár esetén?

A kárt maximum 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, aki 5 napon belül kiküldi a szakértőjét szemlét tartani. A kárszemléig a károsodott tárgyakat meg kell őriznünk, a kár helyszínén csak a kárenyhítéshez, valamint a további károk megelőzéséhez szükséges mértékben változtathatunk. A kárrendezés segítése és gyorsítása érdekében érdemes minden lehetséges szögből fotókkal dokumentálni a káresetet, mielőtt még bármit elmozdítanánk vagy megkezdenénk a károk helyreállítását.

Döntsünk megfontoltan!

Ha a Biztosítás.hu-n kötünk lakásbiztosítást, több ajánlatot hasonlíthatunk össze, ezért nagyon fontos, hogy mindig hagyjunk kellő időt a tájékozódásra: olvassuk el a terméktájékoztatókat és a szerződési feltételeket, és csak akkor kössük meg a biztosítást, ha tisztában vagyunk azzal, milyen károk esetére, és milyen feltételekkel biztosítjuk az ingatlant. Egyes károknál előfordulhat, hogy várakozási idővel kell számolnunk, amely alatt nem kaphatunk kártérítést – kínálatunkban egy olyan termék szerepel, ahol a biztosító várakozási időt ír elő hónyomás esetére. Emiatt is elengedhetetlen, hogy figyelmesen átolvassuk a szükséges dokumentumokat, hogy megfontoltan dönthessünk otthonunk védelméről.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.