Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Üvegkár biztosítás: milyen típusú üvegekre köthető?

Otthonunkban számos üvegfelület található – nemcsak az ablakokra kell gondolnunk, hanem az üveg főzőlapokra, vitrinekre vagy az akváriumra is. Ha ezek megsérülnek vagy eltörnek, és nem rendelkezünk megfelelő lakásbiztosítással, saját zsebből kell fizetnünk pótlásukat. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon hogyan köthetünk üvegkár biztosítást, és mit kell tudni a különleges üvegekről a lakásbiztosítás vonatkozásában. Cikkünkben ezekre adunk választ!

Mi számít üvegkárnak?

A lakásban megtalálható bármely üveg sérülése vagy törése üvegkárnak számít, így például az ajtóba beépített üveg vagy az ablak sérülése, de az üvegasztalok, a vitrinek, a zuhanykabinok és az akváriumok is ide tartoznak. Ezek pótlása igen sokba is kerülhet, nem beszélve az üvegtörés okozta egyéb károkról – például, ha az akváriumból kifolyt víz miatt elázik a szoba –, ezért erre is érdemes lakásbiztosítással felkészülni, így kár esetén anyagi segítséget kaphatunk.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Hogyan biztosíthatjuk otthonunkat erre a kockázatra?

Nem egységes, hogy milyen üvegkárra fizetnek a biztosítók: egyes lakásbiztosítások az alap csomagban is fedezetet nyújtanak üvegkárok esetére, másoknál viszont kiegészítő szolgáltatásként választhatjuk ezt az opciót. Ezen kívül az is eltérő lehet, hogy milyen típusú üvegek biztosítását vállalják a biztosítók. Külön kell kezelnünk az épületbe szerkezetileg beépített üvegeket – például ajtó vagy ablak –, illetve az úgynevezett speciális üvegeket, amely kategóriába például az akvárium vagy az üvegasztal tartozik. Lakásbiztosításunkat már nagy mértékben személyre és otthonunkra szabhatjuk, így akkor sem kell félnünk, ha egyedi igényeink vannak: teljes körű tájékozódást követően megtalálhatjuk azt a biztosítást, ami megfelelő védelmet nyújt nekünk. Éppen ezért nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy biztosításkötés előtt gondoljuk át, pontosan milyen károk esetére szeretnénk biztosítani otthonunkat, majd a Biztosítás.hu lakásbiztosítás kalkulátorának segítségével hasonlítsunk össze több ajánlatot, és megfontoltan döntsünk a számunkra legmegfelelőbb mellett.

A különleges üveg biztosításról

Egy hatalmas akvárium, üvegasztal vagy egy dekoratív tükör díszíti a nappalit? Megfelelő lakásbiztosítás nélkül ezek sérülése is megterhelheti a családi kasszát, ezért mindenképpen olyan ajánlatot kell választanunk, ami nemcsak az épületbe beépített üvegek, hanem különleges üvegek törése esetére is védelmet nyújt. Így például olyan helyzetben is kaphatunk kártérítést, ha az akváriumból kiömlő víz tönkreteszi az egyes használati tárgyainkat, de az üvegasztal pótlásának költségeivel sem maradunk magunkra. Különleges üvegek lehetnek még a zuhanykabinok, a tűzhelyek üveg főzőlapjai és a bútorok különböző üveg részletei – ha otthonunkra szabott lakásbiztosítást kötünk, akkor sem kell aggódnunk, ha ezek a speciális üvegek megsérülnek.

Üvegezés biztosításra: hogyan működik?

Az üvegcserét a biztosítás terhére is intézhetjük, ám ennek a folyamatnak pontos menete van, amit érdemes észben tartani, hogy baj esetén rögtön tudjuk, mit kell tennünk. Mielőtt elkezdenénk a helyreállítást, üvegkár esetén is az első dolgunk, hogy felvegyük a kapcsolatot a biztosítóval, és egyeztessük a teendőinket. A biztosító meghatározhatja, hogy mely üvegező cég intézheti az üvegcserét, ezért az egyeztetést követően tőlük kell árajánlatot kérnünk, amit később el kell küldenünk a biztosítónak. Az árajánlat jóváhagyását követően megtörténhet az üvegcsere, és az ekkor kapott számlával szintén a biztosítóhoz kell fordulnunk, akitől megkapjuk a kártérítést.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.