Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Mit kell tudni a jégkárról a lakásbiztosítások vonatkozásában?

A jégeső nem csak a szabadban parkoló autónkban tehet kárt: otthonunk is megsérülhet a szélsőséges időjárás miatt. Az időjárási viszontagságok ellen nem feltétlenül tudunk védekezni, egy jégkár bármikor bekövetkezhet és súlyos anyagi terhet róhat ránk. Ha megelőzni nem is tudjuk, legalább az anyagiakban számíthatunk segítségre, ha van lakásbiztosításunk. Cikkünkben utánajárunk, hogyan köthető a jégkárbiztosítás, és mit kell tennünk kár esetén!

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Komoly károkat okozhat a jégverés

Ha egy heves vihar során dióméretű vagy annál is nagyobb jégdarabok hullanak az égből, előfordulhat, hogy otthonunkban is kárt tesznek. Megrongálhatják a tetőszerkezetet, a redőnyöket, ablakokat, valamint a lakásban található ingóságaink is megsérülhetnek, ha a jégverés beázást is okoz. Kerti bútoraink és veteményeskertünk sincs biztonságban, amikor jégeső esik – bármilyen kárunk keletkezik emiatt, lakásbiztosítás hiányában saját zsebből kell fizetnünk a javítást. Ne feledjük, hogy nemcsak lakásunk, de az autónk is megsérülhet a jégeső következtében, amely esetre a CASCO biztosítás nyújt hatékony segítséget. Jól látszik tehát, hogy mennyire fontos a megfelelő védelem jégkárok esetére is.

Jégkár és lakásbiztosítás

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon jégkárra fizet-e a biztosító, és ha igen, hogyan köthetünk jégkárbiztosítást. A Biztosítás.hu-n több biztosító különböző lakásbiztosítási ajánlatait hasonlíthatjuk össze, és ezek közül választhatjuk ki azt, amely jégkárra is nyújt fedezetet. A lakásbiztosítások általában térítenek elemi károkra, ám fontos, hogy szerződéskötés előtt mindig ellenőrizzük a terméktájékoztatóban, hogy pontosan milyen esetekben kaphatunk kártérítést, mert előfordulhat, hogy például a beázásra vonatkozó biztosítást csak kiegészítő szolgáltatásként választhatjuk. A biztosítások között különbség lehet még a biztosítási díj tekintetében is, valamint az sem egységes, hogy az egyes károkat milyen mértékig térítik meg a biztosítók. Arra is figyelnünk kell, hogy az épület védelme mellett a biztosítás kiterjedjen a melléképületeinkre, a kertben elhelyezett ingóságainkra és magára a kertre is. Otthonunk jellemzően a legnagyobb értékünk, ezért fontos, hogy mindig megfelelő tájékozódást követően döntsünk ennek védelméről.

Hogyan működik a kárbejelentés?

A jégkár észlelését követően legkésőbb 2 napon belül be kell jelentenünk azt a biztosítónak, akivel ezt követően egyeztetünk a további teendőinkről és a kárszemle időpontjáról. Egyes biztosítóknál kisebb– 100.000 Ft alatti – károk esetén lehetőség van az úgynevezett gyorsított kárrendezésre: ez azt jelenti, hogy a biztosított a károkat fotókkal dokumentálja, amelyeket elektronikus úton eljuttat a biztosító részére, így nem lesz szükség kárszemlére, és kevesebb idő alatt megkaphatjuk a kártérítést. Ennek az a feltétele, hogy vállaljuk az elektronikus kommunikációt, legalább a kárrendezéssel kapcsolatos ügyek esetében. Ehhez a Biztosítás.hu lakásbiztosítás kalkulátorában a szerződés adatainak megadásánál tegyünk egy pipát a „Vállalja a gyorsított kárrendezést?” kérdés melletti négyzetbe. Fontos észben tartani, hogy akkor is elengedhetetlen fotókkal dokumentálni a káresetet, ha nem a gyorsított kárrendezést választottuk szerződéskötésnél, ugyanis így a kárszakértő láthatja a helyreállítás előtti állapotot is – ez segíti a munkáját, ezzel meggyorsítva a kárrendezési folyamatot. A részletes dokumentációt követően a károkat csak a kárenyhítés mértékéig állíthatjuk helyre – tehát például a tető sérülése esetén meg kell akadályoznunk, hogy ez beázáshoz vezessen – és a sérült épületelemeket meg kell őriznünk a kárszemléig.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.