Lakásbiztosítás kalkulátor
Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Árvíz

Mi számít árvíznek, és mi nem?

Árvíz alatt a nyílt vízfelületek (folyók, tavak, stb.) vízszintjének jelentős megemelkedését, és a gátak átlépésével a védett területeken elöntéssel okozott károkat értjük.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Nem minősül árvíznek a nem védett területeken, ártéren keletkezett kár, és a megemelkedett talajvíz, belvíz miatti károk sem. Néhány biztosító bevállalja a gátak védett oldalán a fakadóvíz, buzgár miatti károkat is.

Mennyi idő után lehet az árvíz kárigényt érvényesíteni?

Az árvíz biztosítási eseményre egyre több biztosító ún. várakozási időt köt ki, ami azt jelenti, hogy a biztosítás megkötése után egy előre meghatározott ideig kizárják az árvízkárok megtérítését. A várakozási idő: Genertel, Groupama, MKB, Signal, Uniqa és Wáberer: 30 nap, Aegon, Allianz, Union: 15 nap.

Bár a biztosítók szándéka részben érthető, mégis gondot okoz, ha pl. újonnan vásárolt családi házunkra kötünk biztosítást olyankor, amikor az árvíznek még előhírei sincsenek, de 4 hét múlva mégis bekövetkezik.

Mi a teendő árvízkár esetén?

Az árvíz levonulása után a legfontosabb teendő a víz kiszivattyúzása, amilyen hamar csak lehet. Ezután a visszamaradt nedvesség kiszárításáról, valamint a fertőtlenítésről kell gondoskodni.

A kárt maximum 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, amely 5 napon belül kiküldi a szakértőjét szemlét tartani. Addig a károsodott tárgyakat meg kell őriznünk, a kár helyszínén csak a kárenyhítéshez, a további károk megelőzéséhez szükséges mértékben változtathatunk. Érdemes pár fényképet is készíteni (akár telefonnal is), így utólag rekonstruálható, hogy mi történt.

Figyelem – kivétel a Generali, Genertal és Uniqa Biztosítók esetében!

A Generali és a Genertel a 15 napon belül bekövetkezett összes árvízkárra az összes károsult számára maximum 30 milliárd Ft-ot fizet ki. Az Uniqa a 7 napon belüli összes árvízkár kifizetését az összes károsult számára 34 milliárd Ft-ban korlátozza.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: