Bankszámla
Bankszámla
Ellenőrizze banki költségeit
és váltson kedvezőbbre!

Összehasonlítás és egyszerű bankváltás

Variációk a diákszámlákra: használd okosan! (2/1)

Mostani cikkünkben az OTP Simple moduláris diákszámlacsomagjáról szólunk érintésmentes fizetésre is alkalmas bankkártyával, míg a következő cikkben a zeneletöltős és egy másik bank érintésmentes fizetésre is alkalmas kártyával kibocsátott diákszámlacsomagját mutatjuk be Neked, egyúttal részletesebben is szólva az érintésmentes fizetésről.

Bankszámla

Bankszámlát egyszerűen.
Tovább az ajánlatokra...

Az OTP Bank moduláris számlacsomagja, a Simple az egyetlen olyan bankszámla Magyarországon (nemcsak a fiatalok, hanem a teljes felnőtt lakossági kínálat alapján is), ahol aszerint fizetsz, ahogy összeraktad a saját számlacsomagodat. A moduláris kialakítás előnye az, hogy nem fizetsz többet, mint amennyit fogyasztasz, másképp mondva nincsenek beépített szolgáltatások, így nincsenek rejtett költségek sem.

Amit mindenképpen megkapsz a legnagyobb magyar lakossági banktól alap számlaszolgáltatásként:

  • ingyenes számlanyitás,
  • díjmentes számlavezetés legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem számlára érkezése esetén
  • első évben díjmentes érintésmentes fizetésre is alkalmas MasterCard PayPass márkajelzésű betéti bankkártya
  • díjmentes internetbank és okostelefonon, tableten futó SmartBank hozzáférés,
  • díjmentesen letölthető számlakivonat.

Amennyiben nem érkezik a számlára legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem, a havi számlavezetés díja elektronikusan letölthető bankszámlakivonattal 720 Ft. A bankkártya éves díja a második évtől 2305 Ft minden évben. Visszavonás esetén az ingyenes tranzakciók helyébe kedvezményesek lépnek.

Lássuk ezek után, hogy milyen modulok kapcsolhatók az alap számlához:

  • kérhetsz elkülönített számlát csak internethasználatra alkalmas webKÁRTYÁ-val, melynek előnye, hogy a főszámládon lévő pénzhez még akkor sem férnek hozzá, ha illetéktelenek a bankkártya adataidhoz netán hozzájutnának,
  • kérhetsz havi díjas SMS szolgáltatást, melynek keretében a bank az általad beállított paraméterek szerint küld SMS-t a mobilodra a bankszámlán történt mozgásokról, illetve bankkártya tranzakciókról,
  • a fenti SMS csomagot úgy is kérheted, hogy picit magasabb havi díjért a csomag az SMS-ek díját is tartalmazza (korlátlan mennyiségben)
  • külön csomagot rendelhetsz Mindennapi Biztonság néven még magasabb havi díjért, melyben benne van az SMS szolgáltatás, annak összes SMS-e további SMS díj nélkül, valamint plusz 2 db, visszavonásig ingyenes, utána kedvezményes készpénzfelvétel az OTP Bank saját bankjegy-automata hálózatában
  • a plusz havi 2 készpénzfelvételi kedvezményt SMS csomag nélkül, olcsóbban is megrendelheted, sőt választhatsz 2 helyett 5 darab, visszavonásig ingyenes, utána kedvezményes tranzakciós csomagot is.

A Simple számlacsomagot 35 éven felüliek is igényelhetik már, hamarosan a Biztosítás.hu-n keresztül is!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: