Lakásbiztosítás kalkulátor
Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Mi az a hónyomás és mit tehetünk kár esetén?

Hosszas havazás után a vastag hótakaró akár veszélyes is lehet: a ház tetőszerkezete megsérülhet a ránehezedő súlytól, aminek következtében a beázás veszélye is fennállhat. Ha van lakásbiztosításunk, a hónyomás okozta károkat a biztosító megtérítheti, de nem mindegy, mikor kötöttünk szerződést. Nézzük, mit kell tudni a hókárról, és mit kell tennünk kár esetén!

Mi számít hónyomáskárnak?

A tetőn felgyülemlett nagy mennyiségű hó statikus nyomása által a biztosított épületben okozott kárt nevezzük hónyomáskárnak. A biztosítók megtérítik a hókár következményeként az épületbe bejutott csapadék által okozott károkat, illetve a lecsúszó hó dinamikus hatása következtében történő sérüléseket is. Fontos kiemelni azonban, hogy a biztosítók eltérő feltételekkel térítenek hónyomás esetén is, ezért mindig tájékozódjunk a lehetőségeinkről a szerződési feltételekből.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Mi a hónyomáskár térítésének feltétele?

A térítés feltétele a tetőfedés és a hófogók rendszeres karbantartása – amennyiben ezek elavult állapotban vannak, eleshetünk a kártérítéstől. Csak olyan károkat jelentsünk be a biztosítónak, amelyeket valóban hónyomás okozott, ugyanis a kárszemle alkalmával biztosan kiderül, ha esetleg egy már meglévő kárt is ennek tudnánk be.

Mi a teendő hónyomáskár esetén?

A kárt maximum 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, aki 5 napon belül kiküldi a szakértőjét szemlét tartani. A kárszemléig a károsodott tárgyakat meg kell őriznünk, a kár helyszínén csak a kárenyhítéshez, valamint a további károk megelőzéséhez szükséges mértékben változtathatunk. A kárrendezés segítése és gyorsítása érdekében érdemes minden lehetséges szögből fotókkal dokumentálni a káresetet, mielőtt még bármit elmozdítanánk vagy megkezdenénk a károk helyreállítását.

Döntsünk megfontoltan!

Ha a Biztosítás.hu-n kötünk lakásbiztosítást, több ajánlatot hasonlíthatunk össze, ezért nagyon fontos, hogy mindig hagyjunk kellő időt a tájékozódásra: olvassuk el a terméktájékoztatókat és a szerződési feltételeket, és csak akkor kössük meg a biztosítást, ha tisztában vagyunk azzal, milyen károk esetére, és milyen feltételekkel biztosítjuk az ingatlant. Egyes károknál előfordulhat, hogy várakozási idővel kell számolnunk, amely alatt nem kaphatunk kártérítést – kínálatunkban egy olyan termék szerepel, ahol a biztosító várakozási időt ír elő hónyomás esetére. Emiatt is elengedhetetlen, hogy figyelmesen átolvassuk a szükséges dokumentumokat, hogy megfontoltan dönthessünk otthonunk védelméről.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: