Lakásbiztosítás
Lakásbiztosítás
Kattintson és tarifáljon 2 perc alatt

Akár 50% kedvezményt is kaphat egyedi akciónknak köszönhetően

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Idegen jármű ütközése

Mi számít idegen járműnek, és mi nem?

Ha egy idegen jármű, annak alkatrésze vagy rakománya biztosított épületbe vagy építménybe (pl. kerítés) ütközik, akkor a biztosítók az így keletkezett károkat megtérítik. Nem idegen az a gépjármű, ami a biztosítottak tulajdonában, használatában van, tehát ha valaki pl. a saját garázskapujának ütközik, azt a biztosítók nem fizetik ki.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Az Allianz, a KÖBE, és az MKB nem tekinti idegen járműnek azt sem, amely a szerződő/biztosított tudtával és beleegyezésével közelíti meg az épületet.

Milyen esetben térítenek a biztosítók idegen jármű ütközését követően?

A Generali, az Union, az Uniqa és a Wáberer nem az idegen gépjármű, hanem az ismeretlen jármű kifejezést használja. Ez a biztosítottak részére jelentős hátrányt jelent, mert ha ismert a jármű, ami a kárt okozta, akkor a lakásbiztosítás nem fizet, csak a gépjármű kötelező jére lehet kártérítést igényelni – újérték helyett avult értéken, egy idegen biztosítótól.

Mi a teendő idegen jármű ütközése okozta kár esetén?

Lehetőség szerint a gépjármű vezetőjétől be kell szerezni a saját és a gépjárműve adatait, valamint az elismerő nyilatkozatát. Ha ez nem lehetséges, akkor a rendőrség értesítése válhat szükségessé.

A kárt maximum 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, amely 5 napon belül kiküldi a szakértőjét szemlét tartani. Addig a károsodott tárgyakat meg kell őriznünk, a kár helyszínén csak a kárenyhítéshez, a további károk megelőzéséhez szükséges mértékben változtathatunk.

Figyelem – kivétel az Aegon Biztosító esetében!

Az Aegon Biztosító minden káreseményre a biztosítási szerződés létrejöttétől számított 15 napos várakozási időt köt ki, tehát az ekkor bekövetkezett károkat nem téríti meg.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: