Lakásbiztosítás
Lakásbiztosítás
Kattintson és tarifáljon 2 perc alatt

Akár 50% kedvezményt is kaphat egyedi akciónknak köszönhetően

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Villámcsapás

Mi a villámcsapáskár, és mi nem az?

Villámcsapáskár alatt minden biztosító azt az esetet érti, amikor magába a biztosított vagyontárgyba, vagyis legtöbbször a házba csap bele a villám. Ekkor romboló, gyújtó és indukciós károk egyszerre keletkeznek. A villám ledönthet kéményt, összetörheti a tetőcserepeket, felapríthatja a tetőgerendákat és a tetőlécezést, a vezetékek mentén kirobbanthatja a vakolatot – ezek mind jól beazonosítható nyomok. Villámcsapás esetén könnyen keletkezik tűz is, az indukciós hatás pedig elektromos és elektronikus berendezéseket tehet tönkre.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait!

Kalkulálok!

Nem tartozik ide, amikor a villám nem az épületbe csap be, és csak elektromos károk keletkeznek – az a villámcsapás másodlagos hatása nevű biztosítási esemény.

Hogyan védjük értékeinket villámcsapás ellen?

Magasabb épületek esetében mindenképpen szükséges egy megfelelő villámhárító kiépítése, és időszakonkénti karbantartása, javítása. Ennél többet nem igazán tudunk tenni a villámcsapás megelőzése érdekében, de az esetek túlnyomó részében ez megfelelő védelmet nyújt.

Mi a teendő villámcsapáskár esetén?

Ha a villám miatt tűz is keletkezik, akkor a Tűz -nél leírtak szerint kell eljárni.

Minden egyéb esetben a villámcsapáskárt maximum 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, amely 5 napon belül kiküldi a szakértőjét szemlét tartani (nagyobb villámcsapáskárok esetében persze sokkal gyorsabb szokott lenni a folyamat). A helyszíni szemléig csak olyan mértékben változtathatunk a kár helyszínén, ami a károk enyhítéséhez és a további károk megelőzéséhez szükséges. Mindenképp érdemes azonban fényképeket, akár videót is készíteni a kár helyszínéről, és az azonosítható maradványokat se dobjuk ki, őrizzük meg a kárszakértő megérkezéséig.

A továbbiakban sok teendőnk lehet a helyreállítással, javításokkal, árajánlatok, számlák beszerzésével, de ezekben az ügyekben általában követhetjük a biztosító szakértőjének útmutatásait.

Figyelem – kivétel az Aegon Biztosító esetében!

Az Aegon Biztosító minden káreseményre a biztosítási szerződés létrejöttétől számított 15 napos várakozási időt köt ki, tehát az ekkor bekövetkezett károkat nem téríti meg.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: