Személyi sérüléses kárrendezési segítség
Kárrendezési fogalomtár
Káreseti fogalmak, kárrendezési tudnivalók

Ismerkedjen meg a legfontosabb fogalmakkal és igazodjon el a kárrendezési ügyekben!

Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Baleseti kártérítési járadék

Személyi sérülések esetében – legyen szó közlekedési vagy munkahelyi balesetről – lehetőségünk van kártérítés benyújtására, hiszen az egészségünket ért csapás miatt nemcsak állni kell a különféle kezelések költségeit a lábadozás során, de még bevételtől is elesünk egyes esetekben.

A baleseti kártérítés egyfajta sérelemdíjnak is tekinthető. A személyi sérülést elszenvedő károsult megfelelő ellenszolgáltatást kell hogy kapjon, ami napjainkban lehet vagyoni vagy nem vagyoni kártérítés. A maradandó fogyatékosságot vagy súlyosabb egészségromlást okozó balesetek sérültjei sokszor havi járadékot vagy járadékszerűen megállapított egyösszegű kártérítést is kaphatnak.

A társadalombiztosítási jog bizonyos ellátásokat ugyanis már nem a munkaképesség csökkenésétől, hanem az egészségkárosodás mértékétől tesz függővé, ezért aki egy bizonyos feltételnek megfelel, az jogosult erre a járadékra.

Beszélhetünk rokkantási nyugdíjról, ha az egészségkárosodás eléri a 79 százalékot; rehabilitációs járadékról vagy rokkantási nyugdíjról, ha az egészségkárosodás 50 és 79 százalék között van; átmeneti járadékra, ha az egészségkárosodás 40 és 50 százalék között van; illetve beszélhetünk baleseti járadékról, ha az egészségkárosodás mértéke 14–40 százalék. Ezeknek a járadékoknak az összegét a havi átlagkeresetek alapján állapítják meg, és a 8 százaléktól haladunk felfelé.

Baleseti kártérítési járadék ügyintézése esetében is számíthat az Énügyvédem Kárrendezési Kft. segítségére, aki átlátja a kártérítés szövevényes világát, és empatikusan, felelősségteljesen képviseli ügyfelei érdekeit.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.