Személyi sérüléses<br>kárrendezési segítség
Személyi sérüléses
kárrendezési segítség
Nem tudja mire jogosult?

Régóta húzódik már kárügye?

Konzultáció kérése
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Felelősség

A magyar polgári jog alapvető tétele a szerződésen kívüli károkozás esetében, hogy aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni és csak akkor mentesülhet, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.

Kárrendezési segítség - személyi sérülések esetén

Kérjen díjmentesen szakmai konzultációt kárügyében, a jogalap elbírálásáról és a várható kártérítés összegéről.

Tovább

Az általánosnál szigorúbban azonban a szabályok a gépjárművel okozott károk esetében, mert a járművezetést a törvény fokozott veszéllyel járó tevékenységnek, veszélyes üzemnek tekinti. Ezekben az esetekben csak akkor mentesül a károkozó, ha azt tudja bizonyítani, hogy a kárt a veszélyes üzem keretein kívül eső elháríthatatlan külső ok okozta. Nyilvánvaló, hogy a kárnak azt a részét, amely a károsult saját felróható magatartására vezethető vissza (pl. nem a zebrán megy át, hanem attól jelentős távolságban stb.) nem kell megtéríteni.

Az általánosnál szigorúbb fenti szabály csak három éven belüli igényérvényesítés esetén alkalmazható, azonban három és öt év között sem évül el a követelés, azonban ekkor már csak az általános felelősségi szabályok alapján érvényesíthető.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: