Személyi sérüléses<br>kárrendezési segítség
Személyi sérüléses
kárrendezési segítség
Nem tudja mire jogosult?

Régóta húzódik már kárügye?

Konzultáció kérése
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Személyi sérülés kártérítésének összege

Ha balesetet szenvedtünk, s ebben vétlenek voltunk, tehát nem mi okoztuk a bajt, nem a mi magatartásunkkal összefüggésben keletkezett a sérülésünk, úgy kártérítésre vagyunk jogosultak. Minden komolyabb sérülés esetén jár kártérítés: a jog a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket nevezi súlyosnak, s így ebbe a kategóriába tartozik egy csonttörés vagy egy fog elvesztése is.

A kártérítés célja az okozott kár reparációja, így minél súlyosabb a sérülés, annál nagyobb összeggel igyekszik a károkozó vagy a helyette fizető biztosító enyhíteni a traumát. A legnagyobb, milliós összegeket természetesen a tartós vagy maradandó fogyatékosságot okozó balesetek után fizetik ki. A kártérítésnek fedeznie kell minden fellépő kiadást, így a kórházi kezelést és a gyógyszerek árát is. Ha a gyógyszeres kezelés hosszú ideig tart, akkor is fedezni kell a vagyoni kártérítés keretén belül.

Kárrendezési segítség - személyi sérülések esetén

Kérjen díjmentesen szakmai konzultációt kárügyében, a jogalap elbírálásáról és a várható kártérítés összegéről.

Tovább

Ha a sérülés következtében munkabértől esünk el, például néhány hetet nem tudunk dolgozni, ezt az összeget is meg kell térítenie a baleset okozójának. Előfordulhat, hogy vissza sem tudunk állni régebbi munkánkba, mert például már nem emelhetünk nehezet vagy más módon akadályozza meg a munkakörünkbe való visszahelyezkedést a sérülés. Ilyen esetben lehetőség van arra, hogy a kártérítés keretében a korábbi életvitelt és színvonalat biztosítsák nekünk. Járadék esetében havonta a hátrány fennálltáig, akár életünk végéig jár kártérítés. Külön megállapodás esetén járadék helyett egyösszegű járadékkiváltó kártérítésre is van lehetőség.

Az opciók száma tehát nagyon széles. Fontos, hogy megfelelő összegű kártérítési igényt nyújtsunk be a biztosítóhoz vagy a bíróságra. Ebben segít a tapasztalt kártérítési szakjogász.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: