Személyi sérüléses<br>kárrendezési segítség
Személyi sérüléses
kárrendezési segítség
Nem tudja mire jogosult?

Régóta húzódik már kárügye?

Konzultáció kérése
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Személyi sérülés

Személyi sérüléses kárrendezési segítség

Szakmai konzultáció kérése személyi sérüléses károk esetére

Tovább

A személyi sérüléssel járó közúti, munkahelyi vagy üzemi és egyéb balesetek bekövetkeztekor a vétlen károsultakat kártérítés illeti meg. Súlyos sérülés, maradandó károsodás vagy halál esetén egészségünkért vagy elhunyt hozzátartozónkért természetesen nem kárpótolhat minket ez az összeg, azonban legalább a kellemetlenségeinket csökkenthetjük vele, és megkönnyítheti mindennapjainkat. Gyakori személyi sérüléssel járó balesettípusok a közlekedési baleset, a munkahelyi baleset, az üzemi baleset, illetve a gyalogosokat az utcán, közintézményekben vagy üzletekben érő balesetek. Ilyen esemény például, ha egy gyalogost elütik a zebrán, elcsúszik egy üzletben vagy hivatalban, illetve a fejére esik egy vakolatdarab, egy virágcserép vagy egy hótömb egy ház homlokzatáról, tetejéről vagy erkélyéről.


Ha a baleset felelősének van felelősségbiztosítása, a kárrendezési folyamat meggyorsítható. Közlekedési baleset esetén a kártérítést a vétkes autóvezető kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ának terhére fizetik, munkabaleset esetén a munkáltatói felelősségbiztosítás terhére, más esetekben pedig például a vétkes lakásbiztosítás ának részeként funkcionáló felelősségbiztosítás terhére. A kárigény benyújtása előtt ki kell deríteni, van-e a vétkes félnek felelősségbiztosítása. A károsult személyi sérülés esetén vagyoni és nem vagyoni kártérítésre jogosult. Vagyoni kártérítés járhat például azért, mert maradandó egészségkárosodása miatt akadálymentesítenie kell otthon át, kiesik a munkából, illetve mert csökkent munkaképessége miatt ezentúl kevesebb bért kap. Nem vagyoni kártérítést pedig az egészségkárosodás miatt csökkent életminősége és a lelki megrázkódtatás kompenzálásaként.

Személyi sérüléses baleset esetén kártérítési igényünket legcélszerűbb ügyvédi segítséggel benyújtanunk a vétkes felelősségbiztosítójához. Jogi képviselőre peres és nem peres eljárásokban egyaránt szükségünk lehet, hiszen csak az ő tapasztalatával állítható össze valóban meggyőző és kellően alátámasztott kártérítési igény. A kártérítési igény benyújtásához csatolnunk kell többek között az orvosi leleteket, az orvosszakértői véleményeket, az utazási menetjegyeket, a közműszámlákat, a tanúk nyilatkozatait vagy a gyógyszerek, segédeszközök nyugtáit. Érdemes peren kívül indítani a kárrendezési folyamatot, hiszen, ha a felek így is meg tudnak egyezni, az eljárás jelentősen meggyorsítható.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: