KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű összehasonlítás, árgarancia és értékes nyeremények egy helyen.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Befizettem a biztosítási díjat, mi a teendő?

Az aktuális biztosítási díj befizetésével sokat tett azért, hogy biztonságban tudja gépjárművét vagy ingatlanát. Vegyük sorra, hogy milyen teendőket kell észben tartania biztosítási szerződésével kapcsolatban!

Rendezze időben a soron következő díjat!

Az első fontos dátum, amit meg kell jegyeznie, a soron következő díjrészlet esedékessége. Ne feledje, hogy a biztosítási díj befizetése mindig a biztosított felelőssége, így abban az esetben is gondoskodnia kell róla, ha a biztosító valamilyen okból nem küldött Önnek csekket vagy díjbekérőt. Ha a Biztosítás.hu-n kötötte biztosítását, és nem kapott ilyen fizetési felszólítást, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tartsa be a kárbejelentés határidejét!

Amennyiben kára keletkezik, fontos, hogy időben jelezze a kárt a biztosító felé. CASCO és lakásbiztosítás esetén egyszerű a dolga, ugyanis ebben az esetben a saját biztosítójának kell bejelentenie a kárát. Kötelező biztosítás (KGFB) esetén ez függ a károkozó személyétől: minden esetben a károkozó biztosítójának kell bejelenteni a kárt, kivéve, ha a vétkes személyével kapcsolatban nem történt megegyezés. A kötelező biztosítási károk bejelentésével kapcsolatban gépjármű kárrendezésről szóló cikkünkben bővebben olvashat. Arra vonatkozóan, hogy hány napon belül kell bejelenteni a keletkezett károkat, a biztosítási kötvényben talál információt.

Jusson eszébe az évforduló!

A legtöbb biztosítási szerződés határozatlan idejű, így amennyiben sem a biztosító, sem az ügyfél nem jelzi a felmondási szándékát, az automatikusan érvényes lesz a következő biztosítási időszakra is. Ha az aktuális biztosítási időszakot követően szeretne biztosítót váltani, felmondási szándékának jellemzően az évfordulót megelőző 30. napig be kell érkeznie a biztosítóhoz. Rendszerünk értesíti Önt a közelgő évfordulóról, így időben átgondolhatja, hogy elégedett-e a jelenlegi szerződésével, vagy élne a biztosítóváltás lehetőségével. A biztosítási szerződés felmondásának feltételeiről a terméktájékoztatóból tájékozódhat.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: