Kötelező Biztosítás
Kötelező Biztosítás
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Megtalálhatom a legolcsóbb kötelező biztosítást?

1/6 Az online kötelezővel igenis spórolhat!

Mindenki szeretné megtalálni a lehető legolcsóbb kötelező biztosítást, ráadásul itt szinte azonos szolgáltatásokat kapunk, igen eltérő árakon. A lehetséges díjakat nagyon egyszerűen összehasonlíthatjuk internetes összehasonlító szolgáltatások igénybevételével. Ennél is fontosabb azonban, hogy az online kedvezmények igénybevételével gyakran még kedvezőbbé tehetjük a kötelező díjunkat, így a kényelem és gyorsaság nyújtotta előnyök mellett még többet spórolhatunk.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kötelező biztosítások online,
akár már aznapi fedezettel!

Tovább

2/6 Válasszon tudatosan, hogy megtalálja a legolcsóbb kötelező biztosítást!

Kötelező biztosítást köthetünk a biztosítók ügyfélszolgálatán, vagy üzletkötőinél, de ott nyilván csak az adott biztosító termékét vásárolhatjuk meg. A márkakereskedésekben, használtautó-kereskedésekben már nagyobb a választék, de még így sem biztos, hogy a legkedvezőbbet kaphatjuk meg. Az online alkuszi szolgáltatások igénybevételével azonban több biztosító ajánlatából, árgaranciával választhatunk - kényelmesen, online.

3/6 Érdemes egyesületekkel szerződni?

A biztosító egyesületek díjai általában alacsonyabbak, mint a "nagy biztosítókéi", lévén, hogy nonprofit jelleggel működnek. Amennyiben mégis profitjuk keletkezne, az egyesület küldöttgyűlése év végén dönt arról, mi legyen a profit sorsa. A hazai egyesületek az elmúlt években a megtermelt profitot tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre vagy a következő évi biztosítási díjak kedvezőbbé tételére fordították. Az egyesület - a felsoroltakon kívül - dönthet úgy is, hogy a megtermelt profit a tulajdonosok között kerül szétosztásra. Az üzleti biztosítókkal ellentétben azonban, az egyesületek tulajdonosai nem pénzügyi befektetők, hanem maguk a biztosítottak.

4/6 Milyen kedvezményeket vehet igénybe?

Felsorolni is nehéz a biztosítók által alkalmazott kedvezményeket (amelyek száma már bőven száz felett van), hát még azt, hogy melyik milyen feltételekkel vehető igénybe. Díjszámító rendszerünk azonban számos kedvezményt tartalmaz, így a kérdésekre adott válaszai alapján Ön már az esetleges kedvezményekkel csökkentett díjat kapja eredményül − ne feledje, az online kedvezményeket például csak online biztosításkötés esetén érheti el!

5/6 Mire kell figyelni a díjfizetésnél?

Leginkább arra, hogy még véletlenül se csússzunk ki az esedékességtől számított 30 napos türelmi időből, mert ez esetben a szerződésünk automatikusan megszűnik. Nagyon fontos az is, hogy a díjfizetéssel kapcsolatos minden felelősség minket terhel a jogszabályok szerint, tehát akkor sem ülhetünk tétlenül, ha a biztosító esetleg későn, vagy egyáltalán nem küld csekket.

6/6 Minden esetben fizet helyettem a biztosító?

A válasz röviden: igen. Ennek oka a magyar jogrend károsult-védelmi kialakítása. Azonban mégsem engedhetjük meg, hogy kötelező nélkül, vagy esetleg ittasan közlekedjünk, vagy szándékosan okozzunk kárt, mert ugyan a biztosító (vagy a MABISZ Kártalanítási Számla) ilyenkor is megtéríti az okozott kárt, de utána könyörtelenül behajtja rajtunk a kifizetett összeget.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: