Kötelező Biztosítás
Kötelező Biztosítás
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Kötelező biztosítás határidők

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Kalkulálok!

Sokan nem tudják, de jármű vásárlása esetén már a vásárlás napjára is érvényes fedezettel kell rendelkeznünk. Könnyű belátni, hogy az adásvételi szerződés aláírásától számítva a jármű eddigi tulajdonosa szempontjából érdekmúlás következik be, így az ő szerződése automatikusan megszűnik – márpedig a frissen vásárolt autóval már a hazavezető úton is okozhatunk balesetet.

Szintén fontos odafigyelni a szerződés szerinti díjfizetési ütemnek megfelelő határidőkre. Az érvényes szabályzás szerint a díjfizetés minden esetben a szerződő kötelessége – még akkor is, ha pl. a biztosító nem küld csekket, vagy azt valamilyen okból kifolyólag nem kapjuk meg. A díjfizetés elmaradásából, a szerződés megszűnéséből fakadó minden hátrány végülis a szerződőre hárul.

A harmadik lényeges határidő a biztosítási évforduló, amelyre biztosítóváltás esetén a szerződés felmondható. A fentebb említettek szerint az ezzel kapcsolatos ügyintézést az évforduló előtt több, mint 30 nappal meg kell kezdeni, különben jogszerűen nem válthatunk biztosítót, és ez indokolatlan többletköltségeket jelenthet.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: