Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező árú kötelező biztosítások
akár már aznapi fedezettel!

Sokan nem tudják, de jármű vásárlása esetén már a vásárlás napjára is érvényes fedezettel kell rendelkeznünk. Könnyű belátni, hogy az adásvételi szerződés aláírásától számítva a jármű eddigi tulajdonosa szempontjából érdekmúlás következik be, így az ő szerződése automatikusan megszűnik – márpedig a frissen vásárolt autóval már a hazavezető úton is okozhatunk balesetet.

Szintén fontos odafigyelni a szerződés szerinti díjfizetési ütemnek megfelelő határidőkre. Az érvényes szabályzás szerint a díjfizetés minden esetben a szerződő kötelessége – még akkor is, ha pl. a biztosító nem küld csekket, vagy azt valamilyen okból kifolyólag nem kapjuk meg. A díjfizetés elmaradásából, a szerződés megszűnéséből fakadó minden hátrány végülis a szerződőre hárul.

A harmadik lényeges határidő a biztosítási évforduló, amelyre biztosítóváltás esetén a szerződés felmondható. A fentebb említettek szerint az ezzel kapcsolatos ügyintézést az évforduló előtt több, mint 30 nappal meg kell kezdeni, különben jogszerűen nem válthatunk biztosítót, és ez indokolatlan többletköltségeket jelenthet.

Vissza a lap tetejére