Évente egyszer van lehetőségünk arra, hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosításunkat szerződésünket átvigyük másik biztosítóhoz. A biztosítók bármikor, elvileg naponta is hirdethetnek új tarifákat, ezek azonban csak 60 nappal később lépnek életbe. Így lehetőségünk van érdemben tájékozódni, és ha kedvezőbb ajánlatot találunk, az évforduló előtt legfeljebb 60, de legalább 30 nappal (lehetőleg pár nappal a véghatáridő előtt) kezdeményezhetjük a biztosítóváltást. Formailag a 30 napos határidő csak a régi szerződés felmondására vonatkozik, az új szerződést elvileg ráérnénk az évfordulóig megkötni – de nyilván érdemesebb portálunk segítségével egy menetben elintézni mindent.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező árú kötelező biztosítások
akár már aznapi fedezettel!

Alapesetben a biztosítóváltás nem egyszerű folyamat, sok mindenre kell odafigyelnünk, és bármilyen esetleges hiba, vagy késedelem kellemetlen következményekkel járhat.

A biztosítók díjtáblái olyan bonyolultak, hogy azokat egy szakember is csak nehezen tudja értelmezni, így a következő évi díjak pontos meghatározása pusztán a tarfiákból szinte lehetetlen. Továbbá figyelnünk kell arra, hogy a megfelelő tartalmú felmondásunk igazoltan és a határidő előtt beérkezzen a biztosítóba, majd az új szerződést is meg kell kötnünk. Tennivalóink még ekkor sem feltétlenül érnek véget, a következő év elején még lehetnek problémáink az elvileg automatikusan, nélkülünk működő kártörténeti (bónusz-malusz) igazolásokkal kapcsolatban is.

Mindezen kellemetlenségektől azonban megkímélhetjük magunkat, ha online alkusz szolgáltatását vesszük igénybe. Így pár perc alatt könnyedén megtudhatjuk az összes biztosító személyesen ránk vonatkozó következő évi díjajánlatát, kiválaszthatjuk közülük a legmegfelelőbbet, majd a szükséges adatok megadása után (ha még nem tettük meg az előző években) egyetlen fax megküldésével tennivalóink végére is értünk - minden mást azt alkuszcég intéz helyettünk.

Az internetes biztosítóváltásnak tehát több előnye is van a saját ügyintézéshez képest: tennivalóink sokkal egyszerűbbek, hiszen a bonyolult részeket szakemberek végzik el helyettünk. Szinte semmit nem ronthatunk el, így végig biztonságban vagyunk. Nem utolsósorban a több ezer (vagy akár több tízezer) forintos díjkülönbözet előnyeit még tovább is növelhetjük az online kedvezményekkel - és mindezekért a szolgáltatásokért egyetlen forintot sem kell fizetnünk.

Vissza a lap tetejére