Kötelező Biztosítás
Kötelező Biztosítás
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosító váltása

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (röviden: KGFB) váltására évente egy alkalommal van lehetőség. A biztosítók bármikor, elvileg naponta is hirdethetnek új tarifákat, ezek azonban csak 60 nappal később lépnek életbe. Így lehetőség van érdemben tájékozódnia és ha kedvezőbb ajánlatot talál a jelenlegi biztosítója ajánlatánál, akkor az évforduló előtt legfeljebb 60, de legalább 30 nappal (lehetőleg pár nappal a véghatáridő előtt) kezdeményezheti a biztosítóváltást. Formailag a 30 napos határidő csak a régi szerződés felmondására vonatkozik, az új szerződés megkötése ráér az évfordulóig – de nyilván érdemesebb portálunk segítségével egy menetben elintézni mindent.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Kalkulálok!

A Biztosítás.HU portál segítségével megtekintheti az összes biztosító - személyesen Önre vonatkozó - következő évi díjajánlatát, kiválaszthatja közülük a leginkább megfelelőt, majd a szükséges adatok megadása után tennivalói végére is ért - minden mást a Biztosítás.hu intéz Ön helyett.

A váltás időpontjának meghatározó eleme a BIZTOSÍTÁSI ÉVFORDULÓ. Az alábbiakban készítettünk Önnek egy rövid ismertetőt, hogy segítségére legyünk a biztosítási évforduló meghatározásában.

Évforduló kisokos

A hatályos jogszabályok alapján a biztosítási időszak utolsó napját kell a biztosítási évfordulónak tekinteni és a biztosítási időszak egy év. Naptári évfordulós szerződések esetén az évforduló december 31.

A biztosítási évforduló fajtái

  • Év végi évforduló (December 31.)
  • Évközi évforduló

ÉV VÉGI BIZTOSÍTÓVÁLTÁS kötési okot kell választania, ha:

  • A KGFB biztosítási kötvényén szereplő évforduló: 12.31. (vagy 01.01.00:00)
  • A KGFB biztosítási kötvényén szereplő kockázatviselési kezdet: 01.01.
  • A járművet 2010.01.01. előtt vásárolta vagy kötött rá először KGFB szerződést és a biztosítási fedezet azóta is folyamatosan, megszakítás nélkül fennáll

ÉVKÖZI ÉVFORDULÓS BIZTOSÍTÓVÁLTÁS kötési okot kell választania, ha:

  • A KGFB biztosítási kötvényén szereplő évforduló NEM 12.31. (vagy 01.01.00:00)
  • A KGFB biztosítási kötvényén szereplő kockázatviselési kezdet NEM 01.01.
  • A járművet 2010.01.01. után, év közben vásárolta vagy kötött rá először KGFB szerződést

Évközi évfordulós biztosítóváltás esetén oldalunkon a biztosítás igényelt kockázatviselésének kezdetét kell megadnia. Fontos, hogy a kockázatviselés kezdetét úgy adja meg, hogy az előző szerződésének vége és az új szerződésének kezdete között NE legyen fedezetlen időszak (és átfedés sem)! Az évközi évfordulós biztosítóváltásnál a helyes kitöltéshez példákat is talál a kötési folyamatunkban, a „SEGÍTSÉG a dátum helyes megadásához” linkre kattintva.

TIPPEK:

  • Ha jelenlegi biztosítási kötvényén nem találja meg az évforduló, illetve a kockázatviselés kezdetének dátumát, érdemes megnéznie a biztosító által küldött díjértesítőt.
  • Ha a fenti jellemzők alapján nem tudja meghatározni a biztosítási évfordulóját vagy nem találja a biztosítási kötvényét, abban az esetben feltétlenül azt javasoljuk, hogy érdeklődje meg jelenlegi biztosítójától a szerződés évfordulóját és kötvényszámát, mert ezen adatok pontos megadása hiányában a biztosítóváltás meghiúsulhat.

Az internetes biztosítóváltásnak több előnye is van a saját ügyintézéshez képest: tennivalói sokkal egyszerűbbek, hiszen a bonyolult részeket szakemberek végzik el Ön helyett. A több ezer (vagy akár több tízezer) forintos díjkülönbözet előnyeit még tovább is növelheti az online kedvezményekkel - és mindezekért a szolgáltatásokért egyetlen forintot sem kell fizetnie.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: