KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Hogyan köthetünk segédmotor biztosítást?

A motorokhoz hasonlóan a segédmotoros kerékpárokra (robogókra) is kötelező biztosítást kell kötni, ugyanis ezekkel a járművekkel is komoly károkat lehet okozni, amelyeket a KGFB terhére tudunk rendezni. A legtöbb esetben a segédmotoros kerékpárok nem rendelkeznek rendszámmal, ezért egy másik adat alapján azonosíthatók. Nézzük, milyen adatot kell megadnunk biztosításkötésnél és hogyan köthetünk segédmotor biztosítást!

Segédmotoros kerékpár biztosítás: milyen járművekre köthető?

Segédmotoros kerékpárnak nevezzük azokat a járműveket, amelyek legnagyobb sebessége nem haladja meg a 45 km/órát, motorjuk hengerűrtartalma legfeljebb 50 köbcentiméter, teljesítményük pedig 300 W és 4 kW közé esik. Ide sorolható ennek megfelelően többek között a robogó és a quad is. Minden segédmotoros kerékpárra kell kötnünk kötelező biztosítást – a Biztosítás.hu-n a négykerekű segédmotoros kerékpár (quad) külön kategóriában szerepel, minden más esetben, így a robogó esetén is a segédmotoros kerékpár opciót kell kiválasztanunk. Ezekre a típusú motorokra CASCO biztosítást nem köthetünk, erre csak a nagyobb motorkerékpároknál van lehetőségünk.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Kalkulálok!

Hogyan köthető a segédmotor biztosítás?

A Biztosítás.hu KGFB kalkulátorának segítségével néhány perc alatt köthetünk robogó biztosítást online – a kalkulációs folyamat valamivel egyszerűbb, mint nagymotorok esetén, ugyanis itt a biztosítási díj alakulását kevesebb tényező befolyásolja. Amennyiben robogó biztosítást kötnénk, a gépjárműkategória mezőnél válasszuk a segédmotoros kerékpár lehetőséget, majd néhány kattintással az ajánlati oldalon találjuk magunkat. Fontos információ, hogy mivel ezen járművek nagy része nem rendelkezik rendszámtáblával – kivéve, ha saját költségen ezt külön igényeltük –,a biztosító az alvázszám alapján azonosítja a járművet. Ennek megadására nem a kalkuláció során, hanem az ajánlat kiválasztása után kerül sor.

Segédmotor biztosítási díjak

Érvényes kötelező nélkül közlekedni robogóval is szabálysértés, ami komoly anyagi következményekkel járhat (fedezetlenségi díj, károkozás esetén a vétlen fél kárai, pénzbírság stb.), ám nem csak emiatt nem érdemes spórolni a segédmotor biztosítás költségén. Ezekre a járművekre a nagymotoroknál és az autóknál sokkal kedvezőbb áron – akár évi pár ezer forintért – köthetünk KGFB-t, így ez nem nagy befektetés a szabályos és biztonságos közlekedésért.

Segédmotoros kerékpárok és a bonus-malus rendszer

Egyes gépjárműkategóriák – például személygépjárművek és motorkerékpárok – esetén a biztosítók a bonus-malus rendszernek megfelelően jutalmazzák a balesetmentes vezetést. Jóllehet, kötelező biztosítást segédmotorra is kötnünk kell, ám a bonus-malus rendszer ennél a gépjárműkategóriánál nem érvényes, tehát amennyiben robogót vezetünk, a kármentes évekkel nem fog növekedni bonus besorolásunk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: