KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű összehasonlítás, árgarancia és értékes nyeremények egy helyen.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Eladtam az autómat, mi lesz a biztosításommal?

Egy gépjármű eladása számos adminisztrációs teendővel jár, többek között a gépjármű-biztosítási szerződéseink felmondásával. Mutatjuk, milyen teendők várnak Önre, ha eladta a járművét!

Fizesse ki időben a díjhátralékát!

Egy jármű eladása esetén kényelmes megoldásnak tűnhet, hogy egyszerűen nem fizetjük be a soron következő díjat, és „hagyjuk megszűnni” a szerződésünket. Ennek azonban számos negatív következménye lehet, így fontos, hogy időben rendezze az aktuális biztosítási díjat, még akkor is, ha csak néhány nap miatt kell befizetnie a negyedéves, féléves vagy éves díjat. A járműre az adásvételi szerződés jogerőre emelkedéséig érvényes kötelező biztosítással kell rendelkeznie, ellenkező esetben a kimaradt napokra fedezetlenségi díjat szabhatnak ki Önre. A befizetett biztosítási díj időarányos része természetesen visszajár Önnek a szerződés felmondását követően.

Jelezze az autó eladását a biztosítónak!

Miután lezajlott az adásvétel, és a kormányhivatal felé is jelezte, hogy a gépjármű már nem az Ön tulajdonában van, be kell jelentenie az eladást a biztosítójánál, aki érdekmúlással megszünteti a KGFB- vagy CASCO-szerződését. Ezt követően kötelező biztosítás esetén két évig viheti át bonus fokozatát egy másik, azonos kategóriájú gépjárműre. A CASCO biztosítások bonus-malus rendszerét a biztosítók egyénileg szabályozzák, azonban ebben az esetben is lehetséges a bonus fokozat átvitele. Amennyiben szerződését a Biztosítás.hu-n kötötte, a jármű eladását profilján keresztül, az Üzenetküldés/Ügyintézés menüben is bejelentheti.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: