KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű összehasonlítás, árgarancia és értékes nyeremények egy helyen.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Gondoskodjon a motor kötelező biztosításáról is!

Autóvásárlás esetén az egyik legfontosabb és mindenképp szükséges feladatunk a kötelező biztosítás megkötése. De mi a teendő akkor, ha motorral közlekednénk? Hogyan köthetünk motor kötelező biztosítást? Mi a különbség a motorbiztosítás és a segédmotoros biztosítás között? Mutatjuk, mit érdemes tudni a motorosoknak a KGFB-t illetően!

Motor kötelező biztosítás és segédmotoros biztosítás – segítünk eligazodni!

Míg az autók, teherautók esetében minden sofőr tudja, hogy mielőtt használatba vehetné járművét, meg kell kötnie a kötelező biztosítást, addig egy motor vásárlásakor nem biztos, hogy egyértelműek a teendők. Szeretnénk eloszlatni az ezzel kapcsolatos kételyeket: a jármű üzembentartója köteles KGFB-t kötni motorra és robogóra vagy más segédmotoros kerékpárra is. A motor- vagy segédmotoros (robogó) biztosításnak is ugyanaz a szerepe, mint az autóra kötött KGFB-nek: amennyiben balesetet okozunk, a vétlen sofőr a mi biztosításunk terhére rendezheti kárait. Tehát mindenképp gondoskodjunk a megfelelő biztosításról akkor is, ha motorral közlekednénk, ugyanis amennyiben ezt nem tesszük meg, az anyagi következményekkel járhat.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Kalkulálok!

Mit kell tudni a segédmotor, vagy robogó biztosításról?

A segédmotoros kerékpárokon nem minden esetben van rendszámtábla, ezért felmerülhet a kérdés, hogyan köthetünk robogó biztosítást, ha nem tudjuk megadni a rendszámot. Ilyenkor az alvázszámot használhatjuk: a biztosításkötés során ezt kell megadnunk, és később is ez alapján tudja majd beazonosítani a járművet a biztosító. Az elektromos robogó kötelező biztosítása is ugyanígy működik: online pár perc alatt biztosíthatjuk az ilyen típusú segédmotoros kerékpárokat is. Fontos információ lehet, hogy a segédmotoros kerékpárokra nem érvényes a bonus-malus rendszer, ezért amennyiben robogóval közlekedünk, a kármentes évekkel nem fog növekedni bonus besorolásunk.

Mi történik, ha elmulasztjuk a KGFB megkötését?

Közúti forgalomban közlekedni érvényes kötelező biztosítás nélkül motorkerékpárral és segédmotoros kerékpárral egyaránt szabálysértésnek minősül. Egy esetleges igazoltatásnál ezért pénzbírsággal számolhatunk. Ezen kívül gondolnunk kell arra a szituációra is, amikor balesetet okozunk: ilyenkor ugyanis KGFB hiányában a vétlen sofőr kárait nekünk kell megtérítenünk. A kötelező biztosítási díjak motor esetén alacsonyabbak, mint az autóknál, értékük viszont egy baleset bekövetkeztekor felbecsülhetetlen. Nem érdemes tehát kötelező biztosítás nélkül közlekedni – két keréken sem.

Így köthetünk motorbiztosítást

Hasonlóképpen az autóra köthető KGFB-hez, motor kötelező biztosítást is egyszerűen, online köthetünk a Biztosítás.hu-n. Kalkuláció során a motorkerékpár vagy a segédmotoros kerékpár opciót kell kiválasztani, és néhány adat megadását követően eljuthatunk az ajánlatokig. Előbbinél valamennyivel több adatot kell megadnunk, hiszen a motorbiztosítás díját számos faktor befolyásolja (például a motor teljesítménye, az üzembentartó bonus-malus fokozata vagy a szerződő lakcíme), ezzel szemben a robogók esetén egyszerűbb a kalkulációs folyamat. Jó hír, hogy akármelyik járműre kötnénk biztosítást, több ajánlatot hasonlíthatunk össze, és ezek közül választhatjuk ki az igényeinkhez legközelebb állót. Ha pedig elakadnánk a kalkuláció során, a Biztosítás.hu ügyfélszolgálata telefonon áll rendelkezésünkre.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: