KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű összehasonlítás, árgarancia és értékes nyeremények egy helyen.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Gondoskodjon a motor kötelező biztosításáról is!

Autóvásárlás esetén az egyik legfontosabb és mindenképp szükséges feladatunk a kötelező biztosítás megkötése. De mi a teendő akkor, ha motorral közlekednénk? Hogyan köthetünk motor kötelező biztosítást? Létezik robogó biztosítás is? Mutatjuk, mit érdemes tudni a motorosoknak a KGFB-t illetően!

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Kalkulálok!

Motor kötelező biztosítás és segédmotoros biztosítás – segítünk eligazodni!

Míg az autók, teherautók esetében minden sofőr tudja, hogy mielőtt használatba vehetné járművét, meg kell kötnie a kötelező biztosítást, addig egy motor vásárlásakor nem biztos, hogy egyértelműek a teendők. Szeretnénk eloszlatni az ezzel kapcsolatos kételyeket: a jármű üzembentartója köteles KGFB-t kötni motorra és robogóra vagy más segédmotoros kerékpárra is. A segédmotoros kerékpárok esetében nem kötelező a rendszámtábla megléte, ezért ilyenkor az alvázszám megadásával köthetünk biztosítást, és később is ez alapján tudja majd beazonosítani a járművet a biztosító. Mindenképp gondoskodjunk a kötelező biztosítás megkötéséről, ugyanis amennyiben ezt nem tesszük meg, az anyagi következményekkel járhat.

Mi történik, ha elmulasztjuk a KGFB megkötését?

Közúti forgalomban közlekedni érvényes kötelező biztosítás nélkül motorkerékpárral és segédmotoros kerékpárral egyaránt szabálysértésnek minősül. Egy esetleges igazoltatásnál ezért pénzbírsággal számolhatunk. Ezen kívül gondolnunk kell arra a szituációra is, amikor balesetet okozunk: ilyenkor ugyanis KGFB hiányában a vétlen sofőr kárait nekünk kell megtérítenünk. A kötelező biztosítási díjak motor esetén alacsonyabbak, mint az autóknál, értékük viszont egy baleset bekövetkeztekor felbecsülhetetlen. Nem érdemes tehát kötelező biztosítás nélkül közlekedni – két keréken sem.

Így köthetünk motorbiztosítást

Hasonlóképpen az autóra köthető KGFB-hez, motor kötelező biztosítást is egyszerűen, online köthetünk a Biztosítás.hu-n. Kalkuláció során a motorkerékpár vagy a segédmotoros kerékpár opciót kell kiválasztani, és néhány adat megadását követően eljuthatunk az ajánlatokig. Ebben az esetben is több biztosító ajánlatát hasonlíthatjuk össze, és választhatjuk ki az igényeinkhez legközelebb állót. Ha pedig elakadnánk a kalkuláció során, a Biztosítás.hu ügyfélszolgálata telefonon áll rendelkezésünkre.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: