Kötelező Biztosítás
Kötelező Biztosítás
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű összehasonlítás, árgarancia és értékes nyeremények egy helyen.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Kobe
Mapfre
Mondial
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer
Kötelező biztosítás felmondása - KGFB felmondása
Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező árú kötelező biztosítások
akár már aznapi fedezettel!

Tovább

A Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal lehet felmondani. A biztosítási évforduló dátuma szerepel a biztosítási kötvényen, de az alábbiak szerint is meg lehet állapítani: Az évforduló a 2010 előtt vásárolt járművek esetében egységesen minden év január 1., tehát legkésőbb december 1-én lehet felmondani. A 2010-ben, vagy utána vásároltaknál pedig az évforduló napja a KGFB -szerződés életbelépésének naptári dátuma, a 30 napot innen kell visszafelé számolni.

Fontos tudni, hogy a felmondás utolsó lehetséges napja nem a felmondáson szereplő dátumot, vagy pl. a postára adás dátumát jelenti, hanem azt a napot, amikor a felmondás a biztosítóhoz igazolhatóan beérkezett – nem érdemes tehát az utolsó pillanatokra hagyni. Mindenféleképpen meg kell őrizni az ajánlott levél blankettáját, a visszaérkezett tértivevényt, a fax visszaigazolóját, vagy az ügyfélszolgálaton történt átvétel igazolását.

A felmondás csak írásban történhet, a felmondólevélnek pedig tartalmaznia kell a szerződő és a jármű alapvető azonosító adatait, valamint a felmondani kívánt szerződés számát, ill. a kötvényszámot.

A felmondás után, de még a biztosítási évforduló dátuma előtt meg kell kötni a következő biztosítási évre vonatkozó szerződést. Ennek elmulasztása sok kellemetlenséget és felesleges kiadást eredményezhet.

A felmondás, biztosítóváltás folyamata lényegesen egyszerűbb, ha alkuszon keresztül intézzük, ekkor pár perc időráfordítással mindent elintézhetünk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: