KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS
Számoljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

DÍJSZÁMÍTÁS
Biztosítók az oldalon
AEGON
Allianz
Chubb
Colonnade
DAS
EUB
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta Biztosító
Signal Iduna
Union
Uniqua
Waberer

Mit jelent a KGFB, és miben különbözik a CASCO-tól?

Sokak számára nem teljesen egyértelmű a KGFB jelentése, ezért szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ebben a témában. Cikkünkből megtudhatja, hogy mit jelent a KGFB, milyen esetekben térít, és mi a különbség a kötelező biztosítás és a CASCO között!

Segítünk megérteni a fogalmat: ez a KGFB jelentése

A KGFB mozaikszó a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás rövidített neve. Kötelező biztosítással minden forgalomban lévő gépjárműnek rendelkeznie kell, a jármű üzembentartójának kell gondoskodni a biztosítási díj rendszeres fizetéséről.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Kalkulálok!

Mi a különbség a KGFB és a CASCO biztosítás között?

A legjelentősebb különbség a két biztosítás között az, hogy míg a KGFB elengedhetetlen a közúti közlekedéshez, addig CASCO biztosítást kötni – néhány esettől eltekintve – nem kötelező. Közúti baleset bekövetkeztekor a kötelező biztosításunk megtéríti a károsult sofőr költségeit, amennyiben a balesetet mi okoztuk. Ha ilyen esetben rendelkezünk CASCO biztosítással is, úgy annak terhére tudjuk rendezni saját kárainkat, míg CASCO hiányában ezt magunknak kell fizetnünk. A Biztosítás.hu-n KGFB és CASCO esetén egyaránt több biztosító ajánlata közül választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. A CASCO biztosítás annyiban különbözik még a kötelezőtől, hogy lehetőségünk van csak meghatározott károkra vonatkozóan biztosítást választani. Így köthetünk például csak lopásra, vagy kátyú okozta defektre vonatkozóan – attól függően, hogy mely eseménytől tartunk leginkább.

Balesetet okoztak nekem: választhatom a CASCO-t a KGFB helyett?

Felmerülhet a kérdés, hogy amennyiben mi vagyunk a baleset károsultjai, és rendelkezünk CASCO biztosítással, intézhetjük-e az autó javítását ennek terhére. A válasz természetesen igen, a biztosító fedezi kárainkat, a CASCO szerződés önrészének levonásával. Az önrész megtérítésére is van lehetőség: ez a károkozó kötelező biztosítójának döntésétől függ, így ezt csak abban az esetben vehetjük igénybe, ha tudjuk, ki okozta a balesetet.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: